Реклама / Ads
0| 9306 |15.07.2015 НОВИНИ

Иван Искров и Георги Кадиев гласени за депутати от ДПС

.
Провалилият се с гръм и трясък управител на БНБ Иван Искров вече си е уредил място в листата с депутати на ДПС за следващите избори. Това станало на специална среща между него и боса на политико-икономическата корпорация Ахмед Доган. Новината разкриха пред Фрог нюз източници от самото движение, които не приемат политиката на "приютяване" на дискредитирани публично личности.
 
Те припомнят, че Искров е имал договорка с Доган още миналата година. Условието било с КТБ да се случи това, което се случи. Депутатството пък трябвало да даде имунитет на Искров, за да не се окаже подсъдим, ако съдебната реформа все пак се задвижи.

"Орешарски, Искров и Чобанов са виновни за срива на КТБ", обяви няколко пъти премиерът Бойко Борисов. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче не реагира на това твърдение, както светкавично направи след писанията на Камен Стоев-Петьо Блъсков в "Труд", но възможността Искров да има вземане-даване с Темида е съмсем реална. Поради същата причина ДПС приюти ексфинансовия министър Петър Чобанов. Той, заедно с известния с наглото си поведение Йордан Цонев, дадоха своя принос за атаките срещу банката, а след това и в написването на псевдодоклада на извънредната комисия за КТБ.

 

Другият кандидат за new депесар и народен представител от движението бил Георги Кадиев от БСП. Това разкриха пред Фрог нюз негови съпартийци. Те се аргументират с болезнената му амбиция да е "важен фактор" и завладелия го нарцисизъм. Кадиев следвал модела на проф. Близнашки "в играта на всяка цена". Двамата можели да си устроят състезание кой повече обича себе си, иронизират народни представители от левицата. Кадиев някога бил сред критиците на ДПС, но когато усетил, че е нежелан от съпартийците си, моментално се сложил на движението като подкрепил искането на Лютви Местан за водене на пропаганда на турски език в предизборните кампании.

 

Кадиев вече бил провел предварителни разговори с Йордан Цонев, известен още като Данчо Ментата. Обменил опит и с Петър Чобанов, за когото банкерът Цветан Василев пише в позицията си относно доклада преди дни: "Новоизлюпеният борец за етнически мир от тежка категория Чобанов – още ли обикаля като гладно куче гаража на „Берлин“ и вдигнаха ли му количеството и качеството на съдържанието на пликовете?"  Василев допълва, че това е шега, но запознати с отношенията Пеевски - Чобанов твърдят, че е самата истина. Пликчето обаче се пълнело от КТБ или фирми на Василев, а приносител най-често бил защитеният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов. Същият Лазов, който сега продава имоти от активите на банката на фирми, свързвани с Пеевски, под носа на държавното обвинение. Сегашни колеги на Чобанов от движението твърдят още, че щом чуел името на Василев, той почвал да се поти обилно (към екринните потни жлези се задействат т.н. апокринни жлези, отделящи  протеини и липиди, "ухаещи" силно и неприятно) и ставал кармазъ на цвят като турски домат.

 

ВАЖНО! ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЛЕТНИТЕ ПРЕГОВОРИ, РОКАДИ И ПРЕДАТЕЛСТВА СРЕД ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ. ТАЙНИТЕ ДОГОВОРКИ ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ, ЗА ТЯХ ГОВОРЯТ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИИ, ОМЕРЗЕНИ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА СВОИТЕ ВОЖДОВЕ И ВРЪЗКИТЕ ИМ С МАФИЯТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6250 |14.07.2015 В. Енчев: Искров взимал по 45 бона на месец . 0| 4603 |12.07.2015 За 40 дни от убийството на Георги в София приятелите му се срещат на Ариана . 0| 5018 |10.07.2015 Иван Костов: Да се спрат безумните разпити в следствието . 0| 5286 |10.07.2015 Немски депутат опроверга Светлин Танчев от БДЦ за нападките му към Христо Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads