Реклама / Ads
3| 3554 |29.05.2019 НОВИНИ

Иван Иванов: БСП показа, че е европейска партия и че може да носи отговорност

.
Иван Иванов
”БСП показа, че е европейска партия и че може да носи отговорност за това, което се случва и в партията, и извън нея. Показателен беше и личният акт както на Корнелия Нинова, така и на Георги Свиленски.” Това заяви народният представител от ПГ на ”БСП за България” Иван Иванов пред БСТВ.
 

Той добави, че Националният съвет е бил  много важен, тъй като е трябвало да се направи равносметка за изминалите избори. Народният представител заяви, че тези действия са пример за европейско поведение в една демократична държава, което по думите му, не виждаме в други политически сили. Иванов каза още, че на Конгреса  ще бъде направен изключително подробен и точен анализ на случилото се по време на предизборната кампания. "Ще потърсим къде са били нашите слабости и нашите силни страни, за да сме подготвени за местните избори. БСП ще излезе силна от тази ситуация”, коментира  Иванов и подчерта, че това е част от процеса, в който партията продължава да търси доверието на българските граждани. Народният представител каза още, че в редица областни градове разликата между БСП и ГЕРБ е в рамките на 100-200 гласа.

 

"Трябва да намерим подхода към тези, които не успяхме да убедим на отминалите избори”, поясни социалистът. Той коментира и темата с намесата на министър-председателя в предизборната кампания. ”Борисов показа безскрупулност и лошо отношение към българските граждани. С джипа, купен от народа, обикаляше страната като своя бащиния”, заяви Иванов. Той подчерта,че това също провокира ниската избирателна активност. По думите му, когато министър-председателят показва беззаконие, няма как да не рефлектира и върху гражданите.

 

„ГЕРБ даваше много обещания през кампанията, а веднага след изборите покачват цените на тока. Това, което се случва на местно ниво, е още по- жестоко”, заяви Иван Иванов. Той посочи за пример случващото се в Божурище. „В общините, които се управляват от ГЕРБ, хората се водят под строй да гласуват. Причината да се отблъснат останалите български избиратели е безобразното поведение на властта”, завърши Иван Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4991 |28.05.2019 Десислава Иванчева пред Фрог: Хората искат да се кандидатирам за кмет, ще помисля . 4| 4262 |27.05.2019 Десислава Иванчева: Може би ще се кандидатирам за кмет на София . 6| 4029 |27.05.2019 Хр. Иванов: В ЕП ще се борим срещу сараите . 37| 21360 |27.05.2019 Психологът Петър Иванов: Защо стана така на евроизборите? Или за злото и за трите смъртни гряха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads