Реклама / Ads
0| 4273 |18.03.2016 НОВИНИ

Иван Иванов към Бъчварова: Говорите в бъдеще, несигурно време

.
Иван Иванов
„В това, което чух, за съжаление, става дума за бъдеще, несигурно време. Оставам с впечатлението, че потвърждавате изнесената информация като вярна и служителите на МВР пребивават именно при такива ненормални условия“, заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов към вътрешния министър Румяна Бъчварова, която отговори на негов въпрос в рамките на днешния парламентарен контрол.
 

Зададеният въпрос засяга битовите условия при изпълнението на служебните задължения по охрана на външни граници на Република България на служители на МВР. Социалистът попита дали са действителност тиражираните в медиите информации, снимки и репортажи, които показват скъсаните обувки, ретро униформи и облекла в лошо състояние на охраняващите полицаи. Той напомни, че границата на България е външна за ЕС, което повдига въпроса не само за националната сигурност, но и за тази на целия Съюз. „Предвид утежняващата се обстановка в Гърция и Македония и пристигащите сигнали от чуждестранните ни партньори, че този поток от мигранти може да се насочи към България, от тези хора очакваме да си свършат адекватно работа“, подчерта Иванов.

 

„Всичко, което казахте, кореспондира и с това, което се случва в министерството и реформата, която се провежда. Може би служителите с право са недоволни от предвижданите промени“, обобщи ситуацията във вътрешното ведомство социалистът.

„Притеснява ме, че говорите за обществени поръчки в бъдеще време, а министър-председателят ги спира една след друга“, предупреди народният представител от левицата по повод неизяснената от вътрешния министър информация за предстоящите обществени поръчки за закупуване на необходимото оборудване на полицаите на външната ни граница. Той призова екипа на МВР да предприеме по-сериозни и бързи действия за „подобряване условията и най-малкото – на облеклото на тези служители да бъде приведено във вид, който им позволява да изпълняват адекватно задълженията си“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4168 |18.03.2016 Бъчварова: Има напрежение в управлението . 11| 4213 |17.03.2016 Георгиева: 11 000 евро струва бежанско семейство в Австрия, 1 000-в Ливан . 16| 6929 |16.03.2016 Хр. Иванов: Цацаров носи вина за разделянето на България от Румъния . 2| 4987 |15.03.2016 Запор и бъркотия за и около имоти на Трифон Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads