Реклама / Ads
68| 7285 |18.06.2011 НОВИНИ

Иван Костов: Ако Борисов не се кандидатира за президент, ГЕРБ нямат шанс

.
Омаловажаването на изборите от страна на Бойко Борисов означава страх от загуба. Това е правителство на малцинството, което е подкрепяно от купените и закопчаните от Цветанов. Ние ще спазим уговорката със СДС и заставаме зад Румен Христов като кандидат-президент.
 

Това каза пред Дарик лидерът на ДСБ Иван Костов и добави, че ако премиерът не се реши да се кандидатира лично за президент, ГЕРБ нямат никакви шансове. Костов добави, че към ДСБ никой не е отправял упреци за купени гласове на предварителните избори. Той каза още, че приемайки резултатите от изборите, партията му ги е обявила за обективни. Иван Костов допълни, че ДСБ е съвсем малко по-малката партия в Синята коалиция. Командира коментира още, че ДСБ печели в големите градове, но губи в малките населени места. „Ние ще подкрепим Румен Христов, изпълнявайки споразумението по безусловен начин, категорично, защото това е политическата почтеност”, допълни още съпредседателят на Синята коалиция.

Бившият премиер заяви, че Синята коалиция не са участвали във вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов, който бе гласуван вчера, защото смятат участниците в него – ДПС, БСП и ГЕРБ за еднакво виновни за кризата в страната. Той обвини поискалите вота БСП и ДПС, както и не участвалата в него Атака, че копират действията на Синята коалиция. "Основната причина е, че ние сме единствените реформатори. Ние знаем как се правят реформи. От нас критиките излизат най-обективно", каза той. Според Костов всички участници в дебата са загубили, защото е отсъствала нормална толерантност, наблюдавало се е грозно надвикване в залата. Резултатите от вота, след който правителството на Бойко Борисов оцеля, той коментира като отсъствие на политическа подкрепа извън ГЕРБ. "Това е правителство само на малцинството, което не получава отникъде политическа подкрепа. То получава крайно съмнителна подкрепа от хора, които са купени или закопчани от Цветан Цветанов. Това поставя правителството в една земетръсна зона", категоричен е лидерът на ДСБ, който вероятно визира независимите депутати - отцепници от РЗС, Атака и Синята коалиция. Той смята, че вотът на недоверие не трябваше да става в Деня на траур, но това е дало възможност на ГЕРБ да покрият дебата. Костов заяви, че на ГЕРБ единствено му остава възможността с промени в собственото си поведение да си върнат доверието поне сред някои от политическите формации. "Истинският вот ще е националният на 23 октомври", добави Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 5769 |17.06.2011 Борисов: Никаква толерантност към БСП, искат да ни превърнат в Гърция . 26| 5288 |13.06.2011 Борисов срещу Костов за ромския вот за сините . 32| 5449 |13.06.2011 Ив. Костов: Да не се броят гласовете в секциите с необичаен ромски вот . 37| 4853 |10.06.2011 Станишев: Борисов превърна България в еднолично дружество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads