Реклама / Ads
11| 6395 |02.04.2017 НОВИНИ

Иван Костов: ДПС е в изолация

.
Според повечето анализатори в края на 2018 година ще има нови предсрочни избори. Това каза в интервю за Нова тв бившият лидер на ДСБ Иван Костов. Според него въпросът с излизането от политическата криза е свързан с това ще има ли пълен четиригодишен мандат или ще има нови предсрочни избори
 
"Малко наблюдатели смятат, че ще има цял мандат, всички даже се ангажират с прогноза, че ще има избори в края на 2018 г. Излиза, че вероятността да не изкара правителствово пълен мандат, в очите на тези хора, е много висока", обясни Костов.

По думите му бъдещият кабинет е вероятно да бъде съставен от ГЕРБ, Обединените патриоти и Воля. Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансформация на политическия модел в страната, която нито ГЕРБ, нито БСП искат, обясни той.

По думите му ДПС е в изолация, от която трудно може да излезе.

 

"Тя е в хладилника, тежко замразена", каза Костов и допълни, че е вероятно партията да "осребри позициите" си чрез осигуряване на парламентарно мнозинство. "Ако патриотите допуснат това да става зад гърба им - ГЕРБ да получава подкрепа, когато се нуждаят, ако това се случи, това много бързо ще разпадне Обединените патриоти", каза Костов. По думите му ДОСТ може би ще имат "още една битка" и ще "имат сила" да се явят на още едни избори, ако са предсрочни.

 

Според Костов турската намеса в изборите у нас е пробив в националната сигурност. По думите му, ако протурска партия влезе в българския парламент, това ще е истински пробив. Той обясни, че обстановката в Русия и Турция е тежка и може да се очаква агресивно поведение от двете държави. "По начало обстановката е тежка, вклювам и Русия, но включвам и хуманитарната обстановка. Ердоган е в много тежа ситуация, той е в гражданска война. Да не говорим за Русия. Тази година страната изчерпва резерва си, такава страна може да стане агресивна", обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5628 |31.03.2017 Иван Хиновски: Политиците са виновни да нямаме изход с газа . 0| 3733 |30.03.2017 Сбогувахме се с легендата на спорта Иван Абаджиев . 8| 4566 |29.03.2017 Хр. Иванов: С РБ и Радан нямаше да успеем . 5| 3959 |28.03.2017 Христо Иванов зове Борисов да се откаже от премиерския пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads