Реклама / Ads
128| 16588 |16.05.2012 НОВИНИ

Иван Костов: Не съм камъкът, който обръща колата

.
Иван Костов гледа към следващите избори
Ако разговорът е политически, аз имам огромни преимущества пред тези, които искат да го водят, като започнем от Кунева и свършим с Б. Борисов, отчете лидерът на ДСБ.
 

Има една добра новина - вече знаем какво ще е бъдещето на ДСБ и можем да започнем подготовка за избори, каза по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Вчера не се случи разпад на Синята коалиция. ДСБ има воля да продължи да подкрепя всички представителства на Синята коалиция и в ЕП, и в НС, и по места, защото тези хора са там, защото са получили доверието на сините избиратели, каза той. Създадените органи на Синята коалиция трябва да довършат мандатите си, няма да разваляме групите, обеща той. Решението на СДС от вчера било за в бъдеще, но сегашните мандати трябвало да бъдат изпълнени. Това е в духа на десните ценности, човек не оставя делото си без грижи.

Вчера фактически се случи следното - конкретно споразумение, изготвено преди това, беше отхвърлено. В това споразумение имало договорености, които казвали, че съобразявайки се с волята на избирателите, се формирала Синята коалиция като алтернатива на популизма. Там нямало имена на Иван Костов или на Мартин Димитров. Не се усещам като камъка, който обръща колата, аз съм избран с пълно мнозинство. Важна била не личната персона, а политиките, които се защитават. Ако разговорът е политически, аз имам огромни преимущества пред тези, които искат да го водят, като започнем от Кунева и свършим с Б. Борисов, коментира Костов. Оставих България след Гърция, сега се борим с Албания за последното място, повтори няколко пъти той. Наследниците му изпуснали страната да падне на дъното дори на Балканите.

Думите "освобождение от Костов" чувствам като ярък израз на комплекс за малоценност, тези хора търсят своето място под слънцето, каза Костов. Няма разделение на млади и стари, а на можещи и неможещи, уточни той. Лидерът на ДСБ чул и други думи, че когато "нас ни няма, тях пак няма да ги изберат".

Аз няма да се оттегля, защото оставам изразител на интересите на сините избиратели, оставам защитник на това, което съм постигнал през мандата си. Не мога да предам сините избиратели, имам поет ангажимент и получено доверие, не завися нито от вашето предаване, нито от М. Димитров, нито от СДС, категоричен беше той.

На следващите избори ще се видят резултатите, обеща Костов. Крайно време било в България авторитетните социолози да поставят в ред социологическите изследвания, трябва да има етика на социолога. 4%-товата бариера на следващите избори я виждам отгоре, каза той.

Отношението към ГЕРБ щяло да стане безкомпромисно по отношение на пошлия спектакъл, който резиграват, зарече се Командира. Щяло обаче да има нов повод, поради който Цветанов да бъде притеснен и това щял да е докладът за Перник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7884 |16.05.2012 Иван Костов в момента бил колеблив човек, смята Софиянски . 101| 7992 |10.05.2012 Ив. Костов: Няма реформи, няма ефект! . 76| 7081 |25.04.2012 Ив. Костов: Шоуто измести политиката . 120| 7367 |23.04.2012 Иван Костов: Вотът срещу кабинета е безмислен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads