Реклама / Ads
61| 4815 |12.01.2011 НОВИНИ

Иван Костов: Скандалите рушат авторитета на ГЕРБ

.
Скандалите са политически пожар, а когато има скандали всички се занимават с тях и не се занимават с правене на политика. Това заяви днес от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов.
 

В скандалите потъват управленските цели на ГЕРБ и изплуват сериозни съмнения в обществото за полицейски произвол. Затова искаме те да бъдат приключени и не да бъдат раздухвани, защото в политическия пожар на скандалите бързо изчезва и авторитета на управлението", каза още той.

От Синята коалиция предлагат създаването на временна анкетна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата в многопрофилната болница в Горна Оряховица. Ако там има убийци на бебета, тази болница трябва бъде затворена веднага. Ако там няма убийци на бебета, този, който ги е обвинил трябва да си понесе заслуженото, отбеляза Костов.

Според него трябва да бъде направена медицинска експертиза по този случай, която да стане достояние на парламента чрез временната комисия, за да може депутатите да си създадат собствено мнение за този скандал.

Сините настояват подкомисията за контрол на СРС  да провери случая с подслушването на разговорите между зам. - министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Симеон Дянков и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Костов категорично заяви, че сините ще бъдат много активни да стане ясно дали всичко е редно в използването на тези СРС-та. Синята коалиция ще настоява също комисията за борба с корупцията да изслуша Танов за това, кое е политическото покровителство върху фирмата извършвала контрабанда на цигари. Ще изискат още той да бъде изслушан и от вътрешната комисия за това дали са били подхвърляни наркотици на неговото семейство.

Ние трябва да сме наясно дали не се формира във властта структура, която е опасна за гражданите на страната, заяви Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 5780 |10.01.2011 ДСБ: СРС-тата рушат националната сигурност . 163| 8747 |23.12.2010 Ив. Костов: Имаме абсолютно провален президент . 63| 11337 |22.12.2010 Ив. Костов: ГЕРБ провалиха Шенген и се правят на луди от страх . 5| 5003 |14.12.2010 При бандитите цъфтят, при държавата се рушат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads