Реклама / Ads
72| 15208 |16.09.2019 ПОЛИТИКА

Иван Костов: Уязвими сме от Русия! БСП, Сидеров, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите

.
Иван Костов
Българското общество е по-силно уязвимо от останалите в Източна Европа на руската хибридна агресия. На българксия народ му е внушено, че той сам не може да постигне нищо, че е получил даром свободата си, че всичко, което е направил сам, се е провалил. Това се поддържа с всички средства, учи се в училище. Страхът е много голям, особено сред политиците.
 

Така отговори на въпрос защо България е по-уязвима от Русия от други държави бившият премиер Иван Костов.

 

Малофеев и Решетников не са важни за Москва. Малофеев не успя по никакъв начин на Балканите, коментира още бившият премиер Иван Костов пред bTV.

 

Според него преди 5 години Решетников може да е бил силен, но не и днес. "Не мисля, че той има каквато и да е тежест в България", смята Иван Костов.

 

Това, което се случи го описахме и предадохме на службите през 2015 година, но не последва нищо. Ние предупреждавахме за опасността големи български активи да отидат към Русия. Но там нещата приключиха, тези активи в голямата си част отидоха в руски ръце, но не в групата на Решетников и Малофеев. КТБ, активите на КТБ, вече е собственост на Външнотърговската банка на Русия, каза още той.

 

Хората по-скоро ги е страх от Русия, допълни той. По думите му и сдружение "Русофили" няма такова влияние в страната, като посочи, че става въпрос все пак за неправителствена организация.

 

Има къде-къде по-голяма опасност за България от русофилите, каза той. Той посочи, че освен Коалиция за България, сред политици русофили има и в Атака и Воля. Костов спомена още, че в турските медии почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил сочен като руски агент.

 

Според него прокуратурата се опитва да покаже, че не е толкова близка с руската прокуратура и това я мотивира да действа сега, но е много късно. Костов припомни, че всички активи на КТБ са отишли в руски ръце, но не в тези на Малофеев и Решетников, а в други. Той припомни, че "Виваком" е собственост на Външнотърговската банка на Русия.


Той коментира и Брекзит, като се обърна към премиера Борисов и министър Захариева Да се направят усилия и намери алтернативно решение за ирландската граница. Да се уреди по друг начин този въпрос,  да излезе Обединеното кралство със споразумение. Ако обществото във Великобритяния развие негативизм към европейските граждани, ще е зле за българите и за всички останали. Щетите ще бъдат големи за Великобритния , но и за ЕС. Мисля че Брекзит трябва да се отложи още един път, смята Костов.

 

Костов даде своето мнение и за предстоящите местни избори: Кампанията се води с ясни политически тези от Мая Манолова и Йорданка Фандъкова И двете са много опитни. Но това, което виждам, по най-болезнените теми - за мръсния въздух, транспорта, боклуците и др. гласът на арх. Игнатов е по-различен. Той говори конкретно, говори с визия. Той получи мощна подкрепа за атаката, която получи. И аз съм бил атакуван. Но арх. Игнатов го защитиха. Защото той е от протестния вот - сто процента гражданин, не е политик. Пожелавам да стане и политик. Изключвам политиците, които си направиха друга сметка. Виждам и елемент на неискреност у премиера. Кой може да направи мръсна кампания. Говоря за другата защита - от журналисти, от общественици, посочи той.

 

Въпросът е оттук нататък да има положителна динамика, да намери верните послания, дали ще спечели протестния вот, той не е на БСП, каза още Костов по адрес на кандидата за кмет на Демократична България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5444 |06.09.2019 Десислава Иванчева се кандидатира за кмет на София . 24| 14032 |28.08.2019 Татяна Дончева: Манталитетът на Иван Гешев - нагоре лази, надолу гази . 8| 6235 |12.08.2019 Зам.-министър Я. Иванов: Ако сега плаче баба Стоянка за свиня-майка, утре ще реве цяла България . 18| 7599 |27.07.2019 Иванчева прави партия, участва на местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads