Реклама / Ads
59| 7782 |28.11.2008 НОВИНИ

Иван Костов: Всичките ми кошмари се сбъднаха

.
ЕС се сблъсква като „мощен влак” с българската реалност - олигарси, мафиоти, корупционни практика, некадърност на администрацията, твърди лидерът на ДСБ Иван Костов.Според него е почти невъзможно България да не влезе в рецесия.
 

 

„В момента всичките ми страхове и кошмарът ми е събуден, защото поради прекалена корумпираност се спират пари и България се лишава от доверие.” Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БТВ. Според него правителството е трябвало да си направи реални преценки защо се получава така, а не да тръгва на война с ЕС. Костов изрази опасение, че България отива във все по-далечна орбита от ЕС и интеграционният процес отслабва от ден на ден. Европейският съюз се сблъсква като „мощен влак” с българската реалност, така както е наредена, а именно - олигарси, мафиоти, корупционни практика, некадърност на администрацията, каза той. Нашето правителство трябва да разбере, че от ЕС няма да се спрат и ще продължат санкциите. Очевидно сега членството ни в общността става проявител на слабостта на нашата страна, допълни Костов. Най-лесният начин да разбере Евросъюзът, че се правят промени, е като се уволнят няколко министри. По този начин ще се набере ново доверие, тъй като това правителство отдавна го е загубило.

Според лидера на ДСБ начинът за справяне с кризата е чрез спешна преработка на бюджета, с цел да се промени макрорамката – като част от тези мерки са намаляване на лихвите и икономия на разходите. Той допълни още, че е почти невъзможно да се спре навлизането на България в рецесия. Иван Костов подчерта, че различията между ДСБ и ГЕРБ са сериозни и те се отварят непрекъснато, като например по отношение на Възродителния процес. Истинска реална дясна алтернатива не може да бъде направена преди изборите, посочи Иван Костов, като допълни още, че етническата толерантност е основа, върху която може да се прави политическо взаимодействие с ДСБ, като по този начин изключи и евентуално коалиране с партия „Атака”.

 

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 4776 |19.11.2008 Ив. Костов: Да му мислят следващите управляващи . 47| 4668 |21.10.2008 Ив. Костов: В политическа и финансова криза сме . 42| 6223 |18.10.2008 Ив. Костов: Станишев може да съсипе ДПС и Ахмед Доган . 23| 5224 |14.10.2008 Ив. Костов: Първанов и Станишев са неспасяемо отговорни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads