Реклама / Ads
28| 6709 |14.09.2020 НОВИНИ

Иван Петров: Общността е герберастко организирана, което ще рече мафиотизирана

.
Иван Петров
Държава, по дефиниция, е политически организирана общност, заемаща дадена територия, имаща правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет.
 

Понятието за държава („Stato“) въвежда италианския мислител Николо Макиавели в своето съчинение „Владетелят“. Не, че Той го е чел!
Чрез система от държавни органи, държавата осъществява управлението на обществото и обществените отношения. Основните функции на държавата са вътрешни (в пределите на нейната територия и по отношение на нейните граждани) и външни (свързани с междудържавните отношения).


Някои твърдят, че България е държава!
От дефиницията е останало само "заемаща дадена територия", неивестно докога!
Общността, от доста години, е герберастко организирана, което ще рече мафиотизирана, нищо общо с политиката, πολιτικός - умението да се управлява полисът.
Правителството - висш колективен орган на изпълнителната власт в държавата, е сведено до еднолична безконтролна власт на един от Банкя.


Вътрешният суверенитет е сведен до благополучието на Него и Кой, а вътрешните функции - до разпределението между двамата и едни мяукащи!
Външният суверенитет е разпределен между Берлин, Анкара, Вашингтон и Москва, а външните функции се изразяват във фелацио и синхронно дупене!


Единствено вярно за териториятта България е твърдението на социолога Макс Вебер, застъпвайки теорията за насилието, който дефинира понятието държава като „общност от хора, които на определена територия, претендират успешно да притежават монопола върху легитимното физическо насилие.“
И този монопол пак е Негов!

 

Иван Петров, Фейсбук
/адвокат, бивш ръководител на Софийска апелативна прокуратура/




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4205 |10.09.2020 Иван Таков: Касовото изпълнение на бюджета на СО е провал . 24| 5350 |10.09.2020 Христо Иванов от площада: Борисов, ти си мафията! . 20| 6238 |09.09.2020 Христо Иванов: Сърцето на този модел е прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads