Реклама / Ads
0| 4850 |04.10.2017 НОВИНИ

Иван Сотиров: Главният прокурор е зависим от политическия елит

.
Иван Сотиров
Нещата не започват с ГЕРБ. Старата номенклатура се трансформира. Имаме тотална победа на олигархичния модел. Старата номенклатурата си осигури западен стандарт на живот и си запази болшевишки модел за контрол. Това каза политологът Иван Сотиров по БиАйТи пред Люба Кулезич.
 

Шуробаджанашкият  модел е най-малкия проблем. Пеевски  стана нещо като нарицателно, емблема на модела. Олигархията  не започва и не свършва с него.

 

Българският парламент повече вреди на обществото. Има тенденция на деградация като качество. Когато се сменят законите толкова често, значи няма закони. Това нанася огромни вреди.  Елена Йончева героизира   Делян Добрев. БСП  не е алтернатива на ГЕРБ, а основание да съществува ГЕРБ. Хората не желаят  БСП  да ги управлява. Кой се възползва от прехода? БСП  просто се клонира. Сега виждаме битка между клоновете на БСП .  Защо не се изкарат олигарсите. Те са обслужвали всички партии на прехода. Политиците кадруват  в съдебната система. Всеки си подрежда удобните хора. Важно е главният прокурор да е зависим от политическия елит. Никога не се разплита чорапа. Ако това стане, ще лъснат всички. За това се бият и се карат.

 

Александър Симов опонира:  В началото на прехода имаше по-смислена политика. От влизането на ГЕРБ в политиката започна тази деградация. Да назначиш съучениците си и да ги обявиш за  дрийм  тийм  не е политика. Разпадът започна в самите редици на ГЕРБ.  Те се отказаха от кмета си в Хасково.

 

В момента ситуацията показва трагично състояние на държавата. Няма областен град без схема.  Държавата  се управлява от  прекрасна  коалиция между Бойко Борисов и Пеевски . БСП  не е невинна. Направихме чудовищна грешка, когато Пеевски  беше предложен за шеф на ДАНС . След това БСП  беше в кома две години.  БСП  не се изкуши да влезе в коалиция с Бойко Борисов. Традиционната десница не може да каже това. Ние не сме държали папките на Борисов. Не сме правили исторически компромиси. При нас има един процес, който ме радва. БСП  беше на политическото дъно. Ние минахме през своето изкупление за нашите грешки и започнахме да връщаме доверието си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6978 |04.10.2017 Иван Киров: Престъпниците ходят тотално на свобода . 1| 4547 |28.09.2017 Арх. Иван Несторов идва на мястото на Милка Гечева в ДНСК . 4| 6110 |27.09.2017 Проф. Димитър Иванов: Европа е изправена пред огромна икономическа криза . 1| 4120 |26.09.2017 Уволненият директор на музея ”Иван Вазов” обвини зам.-кмета на Сопот в натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads