Реклама / Ads
66| 5985 |22.10.2013 НОВИНИ

Иван Тотев назначил 500 "гербери" в Община Пловдив

.
„Досега сме прибрали толкова народ в Общината, колкото не можеш да си представиш". С тези думи градоначалник Иван Тотев отговаря на притеснен член на ГЕРБ, който го пита за чистката на техни хора в държавата от различни ведомства и институции. Това става ясно от един от записите, направен на партийното събрание на ГЕРБ в началото на месеца, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев.
 

Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал", се чува на записа още да казва Тотев. От думите му става ясно, че има диалог с новия шеф на Летище Пловдив Иван Карнабитов и там също ще бъдат осигурени щатове, за да се назначават близки до управлението на града хора. Разговори текат и с новия управител на ВиК-Пловдив, където работят 120 човека от ГЕРБ и има уверение те да не се уволняват.

„Търсим и всеки случай го гледаме по отделно. Ми ние нямаме, ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в Общината", добавя още Иван Тотев.

„Имаме и общински болници, при Петко Недев сме прибрали сумати хора в „Св. Панталеймон", уточнява още кметът.

Припомняме, че Окръжната и Районната прокуратура в Пловдив се самосезираха вече във връзка с публикации, съдържащи и препратки към аудиозаписи от изказвания на кмета на Пловдив Иван Тотев. Разпоредено е извършването на проверки, които се водят за установяване на наличието, респективно - на липсата на достатъчно данни, за извършени престъпления по служба.

Публикуваме цитати от записа:
-Областният е доста компрометиран с това, което се случи. Добре го изиграхме, никой не разбра

 

-Подготвили сме много решения в ОбС... Правим така решението, че той да може да го върне. То ще бъде брутално незаконно това решение, то ще влезе на сесия.

-БСП в Пловдив ги няма, нямат фигури, нямат лидери, което е добре.

 

- Имаме голяма подкрепа на десни, които събират периферията, ще ги бутаме зад байраците. Гърневски... (не се чува) по барикадите. Това са говорители, които говорят, което е перфектно.

 

-Почнахме преговори с всички десни партии за една кандидатура за другите местни избори. Идеята е да няма разпиляване на десния глас и през евроизборите, и през другите местни избори.

 

-С групичката около Гърневски и Илко Николов сме окей. На 16-и си правят събитие, ние ги подкрепяме.

 

-Въпросът е всички десни да имаме едно такова обединение. С Реформаторския блок не може да се говори, първо, защото в Пловдив няма влияние, и второ, не знаят какво ще правят.
 
(Питат Тотев за чистката на кадри от ГЕРБ)

-Постоянно ги прибираме в общината. Имаме диалог с директора на летището, ако стане нещо, ще ги слагаме на летището. ВиК нещата са много добре, имаме диалог с тоя, директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК.

(Чува се женски глас: Ние бяхме по-радикални.)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5005 |22.10.2013 КС реши: Червеният Иванов остава депутат . 15| 7258 |14.10.2013 Цветлин Йовчев слуша лекция на Иван Костов в НБУ . 12| 5225 |12.10.2013 Д-р Иванова: Чувствам се политически репресирана . 13| 5861 |07.10.2013 Иван Нейков за пенсионната реформа: Спре ли каруцата в калта, на коня не му е по-леко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads