Реклама / Ads
12| 10053 |24.12.2018 НОВИНИ

Иванчева към Гешев: За какво прокуратурата дава 15 000 лв. – за отстраняването ми ли?

.
Десислава Иванчева
Пуснатата под домашен арест бивша кметица на р-н „Младост” Десислава Иванчева разказа пред bTV за натиска на прокуратурата върху нея и нейната заместничка Биляна Петрова, както и за разговора й с предприемача Александър Ваклин.
 

Когато ни задържаха, бяха брутално груби. Крещяха ми да гледам надолу, иначе щели да упражнят сила. Държаха ме толкова силно, че можех да получа синини.

 

В началото бяхме наивни и разказвахме къде сме били, какво сме правили. По нашите разкази прокуратурата после наместваше данните. Никога не сме били в „Ринг мола”, както отначало бе обявено.  

 

Няма отпечатъци върху парите, които твърдят, че сме взели. Има отпечатъци върху шията и носа от пръстите ми от фон дьо тена. Никакви пари не съм виждала, категорична е Иванчева.

 

В началото упражняваха натиск върху заместничката ми Биляна Петрова. Говориха й, че има дете, семейство и трябва да свидетелства срещу мен. От шока, който й причиниха, тя припадна.

 

Не познавам Ваклин отпреди. Казаха ми, че на 13 април ще дойде инвеститор, който ще дари площадка. Затова го приех. Договорихме се за това, никога не сме искали пари. Разбрахме се на 22 блок да изгради площадка, говорихме и със Зелени системи за това.

 

Бившата кметица е категорична, че никога не е искала и не е взимала подкуп, а всички суми, за които се споменава в изтеклите СРС-та са за дарения.

 

Иванчева се обърна към зам.-главния прокурор: „Да попитам г-н Гешев за какво прокуратурата дава 15 000 лв. Да ме отстранят ли?!”

 

"От ареста повечето излизаме болни, не излизам само аз болна, аз пия вече по 6 психотропни лекарства. Ето пия по три пъти на ден урелакс, пия диатен и по два диаксита. Там действително те увреждат не само физически но и психически”, разказва Иванчева за престоя си в ареста.

 

Тя описа патилата си с прокуратурата в дома си в „Младост”. Обясни, че ползва 50-квадратово жилище, дарение от нейните родители. Има вила, както и банкови сметки от спестявания от работата й в транспортна фирма.

 

На финала на разговора тя обобщи, че е станала жертва на мръсна циркаджийска история, която цели да бъдат спрени в борбата с имотни измами и презастрояване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9407 |22.12.2018 Иванчева и Петрова излязоха от ареста (обновена) . 5| 15053 |21.12.2018 Спряха въздуха в ареста на Иванчева, съкилийничката й припадна . 2| 4473 |21.12.2018 Ако намерят гривни, пускат Иванчева и Петрова от ареста . 5| 6871 |21.12.2018 Илан Василев: Доган има какво да губи - многото милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads