Реклама / Ads
43| 9277 |19.09.2020 НОВИНИ

Хр. Иванов не иска да е премиер, но има варианти за поста

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов не иска да става премиер. За сметка на това политическата сила имала няколко варианта, които може да предложи за поста. Той уточни, че може да излъчи както политическа фигура, така и експертна.
 

По думите му пред Дарик "Демократична България" е готова да управлява, но с поведението си извън парламента е показала, че може да бъде и изключително ефективна опозиция. Като пример той даде протестите, които започнаха след акцията му при летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


"Ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата му криза. Представете си какво ще стане в Народното събрание, ако някой си позволи да прави управление на промяната без наше участие - ще му се стъжни живота", каза Иванов.


Той изрази надежда през декември да има предсрочни избори, но според него премиерът Бойко Борисов трудно би си дал оставката. Иванов постави и две основни цели при формирането на евентуално служебно правителство от президента Румен Радев - да организира честни избори да не взима никакви външнополитически решения. Съпредседателят не се нае да предположи какви управленски формации могат да се съставят след изборите.


"Не знаем с каква програма и хора ще се появи и излезе от мълчанието си Слави Трифонов. Не знаем как ще изглежда БСП след вътрешната им гражданска война. Има две ясни формации, които са и напълно противоположни. Това са "Демократична България" и ДПС. Всичко останало е във форма на метаморфоза или тепърва ще възникват", каза още Христо Иванов.


Той коментира и новия външен дълг в размер на 5 млрд. лева. Според него той трябва да се пази за резерв, а не да се харчи. "Борисов, Пеевски и Доган не трябва да опапат и тези пари. Досега поне харчихме спестени пари", добави Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9530 |19.09.2020 Адв. Василев: Исканата оставка на Гешев не е само заради Шиши и Баце . 30| 10293 |19.09.2020 Ден 73: Протестиращите поискаха оставката и на Цвета Караянчева . 14| 8816 |18.09.2020 /на живо/ Ден 72: Управляващите - все така глухи за исканията на протеста . 39| 10432 |18.09.2020 Цвета Караянчева прекъсна разговор с нея в ефир. Избяга от въпроси за поисканата й оставка и охраната на НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads