Реклама / Ads
9| 6041 |13.03.2015 НОВИНИ

Хр. Иванов: Корупцията предизвиква хаос в СГС?

.
Христо Иванов
Министърът на правосъдието Христо Иванов определи като притеснителен факта, че Висшият съдебен съвет не е образувал дисциплинарно производство срещу подалата оставка Владимира Янева от поста председател на Софийския градски съд заради разработката „Червей”. Министърът призова да се сложи край на „замитането под килима”.
 

Според него хаосът в управлението на този съд създава подозрения, че то е било подчинено на корупционни интереси. Замитането под килима е катастрофално лош подход, каза Христо Иванов пред БНР по повод факта, че от неговото предложение за дисциплинарно производство срещу Владимира Янева заради разрешителните за използване на СРС-та не е последвало решение на Висшия съдебен съвет в законоустановения срок.

 

Министърът определи, подадената днес втора оставка на заместник-председател на Софийски градски съд, като правилна стъпка, очаквана отдавна. Казусът там обаче според него, показва колко трудно се поема отговорност и колко нездрав е понякога интересът да бъдеш административен ръководител. За отказа да се оттеглят на оставащите на постовете си две заместник-председателки на съда, Иванов заяви:

След всичко, което се случи и след призива на председателя на Върховния касационен съд, аз нямам обяснение за това поведение.

 

Тези прекрасни госпожи (бел. ред. Богдана Желявска и Петя Крънчева) от Софийски градски съд, може би най-накрая ще понесат някакви санкции, надява се Иванов.

 

Зад кариерната съдба на тези дами, според министъра се крие по-важният въпрос.

Има ли система в този хаос на управлението на Софийския градски съд. Защото, ако има система в хаоса на управлението на Софийския градски съд, системата е корупция. Това е най-важният съд в страната от гледна точка на материалните интереси на делата, които се гледат, от гледна точка на значимостта на бизнеса, който той обсъжда. Той има изключителна компетентност за най-висшия ешелон в държавното управление. Единствено прокуратурата може и трябва да отговори, дали този съд е управляван така, смята Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5783 |11.03.2015 Веселин Иванов: Абсурдни са мотивите на министър Ненчев . 7| 4746 |27.02.2015 Христо Иванов: Абсурдно е да има 30 осъдени за корупция . 13| 4772 |27.02.2015 Борбата с корупцията ще нищи днес "Борисов 2" . 9| 5632 |24.02.2015 Иванов: Хората, от които зависят интерконекторите, нарочно не ги реализираха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads