Реклама / Ads
63| 6867 |09.11.2010 НОВИНИ

А. Иванов: Купих си имотите със заеми от приятели по Жан-Виденово време

.
Андрей Иванов
Сгреших, че изчислих стажа на родителите и съпругата си и го обявих на пресконференция. Имам 14 имота, купени с помощта на приятели от периода 1995-2007 г. Всички трябва да се борим за хигиена в политиката. Синът ми се занимава със семейното имущество.
 
Това каза пред БТВ Андрей Иванов, шеф на Софийски градски съвет, който беше обвинен в злоупотреба с власт и незаконно придобиване на 67 имота от РЗС.

"Казах, че имотите ми са плод на 120 години трудов стаж, но сбърках. Цветан Цветанов каза 20 години и аз реших да сложа една единица отпред, за да видя какво ще стане", коментира Иванов. Председателят на СОС сподели, че парите в семейството му идвали основно от съпругата му, която от 1989 г. работи на частно в чужди компании. Той подчерта, че е готов публично да покаже всички пари, които двамата са спечелили от 1989 г. насам.

Иванов отново припомни, че средствата, с които са закупувани имотите са спестени от 2 фамилии - на родителите му и на неговото семейство. През управлението на Жан Виденов Андрей Иванов решил да инвестира всичко в имоти. Те обаче били закупени с помощта на приятели, от които е взел пари на заем. След като закупил част от терени и апартаменти, той продал части от тях, за да погаси дълговете си.

"Около 60-70% от парите бяха мои, останалите - на други хора. Имам 14 имота, а не 67, както оповести Яне Янев. От тях 3 са апартаментите, 2 от които наследствени. Имам сладкарница, пицария, магазин, 2 парцела и паркомясто. Имотите дори не са 100% мои. В някои от тях притежавам от 20-60%", каза Иванов.

Той допълни, че няма договор с приятелите си затова, че са му дали пари на заем, но за сметка на това били живи и можели да докажат неговата версия. Общинският шеф сподели още, че е затрупан от работа, а с управлението на семейните авоари се занимавал синът му. Иванов призова към хигиена на политиката, като призова да не се хвърлят компромати. "Законът за банковата тайна се нарушава с документи, които РЗС разпространяват относно преводите „от мои сметки към мои сметки”, коментира още Андрей Иванов Според него нямало конфликт на интереси в това, че бивши негови служители са спечелили конкурс в общината за маршрутни таксита.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6833 |03.11.2010 Цветанов оправда имотите си от трибуната на НС . 12| 6165 |29.10.2010 РЗС извади имотите на шефа на СОС . 2| 6925 |28.10.2010 Продават на търг имотите на Митьо Очите . 12| 5638 |26.10.2010 Блъсков и Иванов: Политиците винаги натискат прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads