Реклама / Ads
1| 3577 |10.04.2017 НОВИНИ

Иванов: През есента цените на парното може да бъдат намалени

.
През есента ще бъде направено всичко възможно цените на парното да бъдат намалени. Това обяви пред БНТ председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Дали и с колко ще се понижат цените преди следващия отоплителен сезон ще зависи от цените на газа на международните пазари и възможностите за намиране на вътрешни резерви в Булгаргаз.
 
"Има определени тенденции, които оказват, че тя може и се надявам да бъде намалена. Причините са няколко: първо, определено движение на международните цени на суровия петрол, което през март показа едно спадане. Надявам се, че България ще предоговори с Газпром условията за доставка на природен газ и то в националния интерес на България, което да доведе до известно намаляване. И на трето място, това което беше изтъкнато от Томислав Дончев и Теменужка Петкова, че новото правителство ще се постарае чрез вътрешен одит да намери допълнителни резерви в дружеството Булгаргаз, които могат да доведат до ново заявление за цени за по-ниски стойности за цената а природния газ", каза Иванов.

„Този път има наистина сериозно увеличение на цената на природния газ, тъй като тази цена се изчислява на база на цената на петролните деривати, която се повишава сериозно през последните месеци", заяви председателят на регулатора.

По думите му, допреди няколко години КЕВР е изпълнявала политически поръчки и по-ниската цена на парното е била дотирана чрез по-високи сметки за ток в цялата страна.

„В момента изчистихме този проблем. Хората плащат това, което коства топлинната и електрическата енергия", подчерта Иванов.

По думите му, цената на водата в София е поносима в сравнение с други райони на страната, а загубите на вода по мрежата намаляват. „Няма да вземаме решения под политически диктат. Задкулисно никой не ме е натискал, но някои политици се опитват да ни оказват натиск чрез медиите, каза още Иван Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4705 |09.04.2017 Христо Иванов: В корумпирана държава трудно се диша . 0| 3587 |07.04.2017 Нови правила бавят преминаването през ГКПП-ата . 11| 5403 |06.04.2017 Местан: Срамувам се от вас, г-н президент . 2| 3975 |06.04.2017 Бонев: Президентът да озапти съветниците си на Дондуков 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads