Реклама / Ads
8| 4649 |16.10.2015 НОВИНИ

Хр. Иванов: Рибата се вмирисва от главата и в съдебната система

.
Христо Иванов
Г-н Сидеров дойде при ВСС и поиска да бъде изслушан, каза това, което имаше да казва, не е имало реакция от страна на ВСС, имаше една реплика на г-н Цацаров за имунитета, повече не е редно да коментирам, заяви по БНТ министърът на правосъдието Христо Иванов. Ситуацията не е стигнала до своя край, нека процедурите да се развиват и компетентните органи да си взимат решенията, призова той.
 
По темата за нелегалните имигранти и убийството на афганистанския нелегален имигрант днес на границата ни Иванов каза, че коментарите показват, че се намираме в предизборна обстановка. Да не позволяваме предизборната ситуация да замърсява средата, призова Иванов. Жалко е, че това се случва на нашия праг, трябва да си дадем сметка за много тежките предизвикателства пред органите ни. Как се употребява сила и оръжие е предвидено в закона и не трябва да демотивираме служителите да изпълняват закона. Превишаването на силата също е голям проблем, но трябва да изчакаме, защото става въпрос за много фини детайли, нека органите да си свършат работата, за да има градивен изход от ситуацията, каза той. Обществото не трябва да позволява да се нагнетява истерия, смята Иванов.

За съдебната реформа той каза, че има стандартни препоръки от Венецианската комисия, което е дългогодишна практика. Няма новина в позицията й, тя съвпада с нашето предложение. Няма новина, че комисията ще препоръча и повече отколкото се съдържа в предложенията, добави Иванов. Не е новина и, че явното гласуване се разглежда като позитивна стъпка от комисията. То е важен елемент от една мозайка, сложен е танцът, който трябва да изтанцуваме, за да стигнем до края на реформата. Знаем, че рибата се вмирисва от главата. Започнахме от управленския модел, от кариерния орган, посочи той. Надявам се, че произнасянето на Венецианската комисия ще ограничи полето на бомбастиките и ще позволи на парламентарните сили да се фокусират върху стъпките, които трябва да се направят след изборите. Очаквам становището да е Рубикон за всички, каза той.

Очаквам и повече, да ни подкрепят и тези, които досега не са ни подкрепяли; надявам се цифровият резултат да остане същия и по-висок, каза Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3937 |14.10.2015 Иванов: Надявам се становището на Венецианската комисия да има хигиенизираща роля върху дебата за реформата . 3| 4832 |24.09.2015 Хр. Иванов: Поправките в Конституцията ще изличат корупцията . 4| 4407 |21.08.2015 П. Иванов: За 7 минути населението ни намалява с 1 човек . 3| 4531 |03.08.2015 Иванов: Бизнесът ползваше неправомерно намаление на тока от близо два пъти и половина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads