Реклама / Ads
3| 4697 |06.01.2017 НОВИНИ

Хр. Иванов: Всеки в ”Да, България” се е сблъсквал с родната мафия и олигархия

.
Христо Иванов
Формация ”Да! България” се сформира по много спонтанен начин. От човек на човек се събират силни личности от различни професии. Имаме много силен демократичен дух - по никакъв начин няма заплаха, че моето или друго име ще я доминира. Абсолютен приоритет ни е създаването на демократична институция, силна със своята демократичност.
 
Това каза пред БНР бившият министър на правосъдието Христо Иванов, който припомни, че проектоуставът на формацията вече е публикуван, а учредителното събрание, на което се очакват около 700 души, е в събота.

На практика тази политическа сила се формира от средите на едно много силно гражданско движение в различни сектори, което в момента намира свой политически израз. Това са хора, които всеки по своему се е сблъсквал с българската мафиотизация и олигархия – дали в бизнеса, дали в науката, дали в здравеопазването, дали в правосъдието, като мен…

Мисля, че за много от тези хора дойде моментът да осъзнаят, че гражданските, отделните секторни усилия, в малки групи, каквото можаха постигнаха. Трябва да пренесем битката на политическото поле и тези хора сега влизат там. Те досега не са били там, не са искали да бъдат!

Иванов е категоричен, че партията не поставя във фокуса си само корупцията, а дава да се разбере, че ако този проблем не е разрешен, не може да се води сериозен разговор за ускореното развитие:

Имаме чисто корупционния, който извеждаме пред скоби. Но по-големият проблем, за който говорим, е, че българската политика и българската политическа класа всъщност не обсъжда варианти за едно ускорено развитие на страната, реално. Има лозунги всякакви, но конкретика няма!

Аз мисля, че всеки български гражданин, независимо от това с какво се занимава – дали е миньор, който трябва да седи в забоите, за да си получи заплатата, или е човек, който вижда поредната телефонна измама и вижда, че с години клановете, които организират тези измами, са буквално недосегаеми от МВР - говоря не за някакви дребни риби, а за централната им структура. Мисля, че всеки един човек разбира, че зад това стои корупцията и че без да се справим с нея, ние не можем да говорим за ускорено развитие, не можем да говорим за качество на живот.

Относно твърденията за връзки на бъдещата партия с олигарси, Иванов е категоричен, че партията осигурява "безрецедентна прозрачност" на финансирането си. Той допълни, че не знае дали освен неговото име ще има и други номинирани за лидер на "Да! България" в събота.

На опасенията - дали не са изцяло анонимни хора в партията, той отговаря, че пък в противен случай е щяла да се спусне "паролата", че тръгват изхабени лица.

Това не са службогонци, които търсят политическа изява само защото така си представят успеха в живота, обяви Христо Иванов. Според него е обратното - това са хора, постигнали успех, но са разбрали, че има "таван" и за да се постигне нещо добро за страната, трябва да се "смени играта".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3654 |06.01.2017 ЧЕЗ има информация във всеки момент за засегнатите места . 2| 3734 |05.01.2017 ”Да, България” събра близо 80 хил. лв. дарения . 2| 4128 |04.01.2017 Иванов: Ще избутаме зимата на старите цени за парно и ток . 0| 4124 |04.01.2017 Н. Николов: Във всеки един момент имаше заплаха от взрив в Хитрино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads