Реклама / Ads
10| 5683 |28.04.2011 НОВИНИ

Иво Атанасов склони да бъде кандидат-кмет на БСП

.
"Благодаря на младите социалисти от Благоевград, които са ме предложили за кандидат-президент! Позицията им е още по-ценна, като се има предвид, че е формирана без каквато и да е режисура. С това съобщение потвърждавам, че приемам отговорността да бъда номиниран".
 

Това е написал в страницата си във „Фейсбук" Иво Атанасов, който бе номиниран от членове на младежката организация на БСП в Благоевград на 15 април заедно с депутатката Корнелия Нинова и кмета на града Костадин Паскалев.

“Смятам, че ще бъда полезен с опита си, натрупан в продължение на пет парламентарни мандата. В последните две години съм секретар на президента, което ми позволява не само да съм наясно до най-малкия детайл как функционира институцията, но и да започна да работя пълноценно още от първия ден след евентуалното встъпване в длъжност”, пише още Атанасов.

Той смята, че фактът, че е извън лобитата в БСП, във фазата на номинациите е минус, защото никой не работи организирано в негова подкрепа, но ако бъда избран, това се ще се превърне в голям плюс, тъй като няма да се чувства зависим от никого и няма да има на кого да се отблагодарява. Още повече, че не е в лобита и извън БСП.

“Ако партията, от която съм частица, номинира мен или другиго с профил като моя, това ще бъде знак, че ръководството й иска да разчупи стесненото пространство за вземане на кадрови решения, имащи определена вина за трите изборни загуби напоследък. Ще бъде доказателство, че лидерът действително търси победата и е готов да я извоюва даже с някого от своите критици, а това по-силно от всичко може да сплоти и мотивира партията”, заявява Иво Атанасов.

Той признава, че високо цени гражданската подкрепа, особено групата във „Фейсбук“, издигнала го за президент и наброяваща вече четири хиляди души. “От тях поне три хиляди са млади хора, а 80 на сто не членуват в партии. Застанали са зад мен не защото не знаят, че съм от БСП, а защото са наясно, че съм показвал характер пред нейното ръководство. Това е важно, тъй като държавният глава не бива да се повлиява в действията си от натиска на една или друга партийна централа. Наясно са и че когато е трябвало да се поеме отговорност, съм си подавал оставките, и то реално, а не театрално”, убеден е социалистът.

“България може да бъде друга, стига достатъчно хора да пожелаят това!”, завършва обръщението си той.

Освен Иво Атанасов, в БСП издигнаха кандидатурите за държавен глава на проф. Георги Близнашки, Стефан Данаилов, Меглена Плугчиева, Корнелия Нинова и Костадин Паскалев. Петър Курумбашев изяви готовност да се включи в битката, ако бъде номиниран. Еевродепутатът Ивайло Калфин засега обмисля дали да направи това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6045 |28.04.2011 Сл.Атанасов: Участието на "Дръзки" е заплаха за сигурността ни . 8| 4993 |16.04.2011 СДС предлага Вл. Кисьов за кандидат-кмет на София . 5| 11479 |15.04.2011 Наглите похищават Атанасов в жълти дъждобрани . 49| 5701 |30.03.2011 П. Москов - кандидат-кмет на десните?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads