Реклама / Ads
21| 6837 |13.08.2014 НОВИНИ

Иво Божков: Това правителство не е на Протестна мрежа

.
Иво Божков
Назначаването на Ваньо Танов за шеф на митниците е най-малкото спорно, не защото той е лош специалист, а защото върху него има съмнения заради аферата от 2011 г., известна като "Ало, Ваньо", заяви по НТВ журналистът Иво Божков. Според него това е скандал, съизмерим с назначаването на Делян Пеевски като шеф на ДАНС.
 

Има и други потвърдени публично информации около проверката в складовете на Мишо Бирата, затова съдът трябва да се произнесе за съмнения и спекулации ли става дума, или за нещо друго, каза той.

Танов не е разбойник и престъпник, беше шеф на службата за борба с разбойничеството, но като политическа фигура той се оказа слаб; едни бяха проверявани данъчно по негово време, други не, каза журналистът Нора Стоичкова. Служебният кабинет е гаф след гаф, смята тя. За какво да има министерство на изборите, щом има ЦИК; сега Танов се връща, а около него има ореол на съмнения, което се прави, за да може да го контролират, ако заеме държавна позиция. Тези пороци трябва да бъдат изчистени, настоя тя.

Служебният кабинет е на президента, не на Протестна мрежа; нормално е гражданската част като най-активна да се възпротиви на едни или други назначения. Факт е, че протестът продължи близо година, най-будните граждани участваха в него. Преди обвиняваха Протестна мрежа, че връща ГЕРБ на власт, сега друго. Истината е, че гражданският интерес е на първи план, а партийните пристрастия са на втори, увери Божков.

Самият факт, че ви питат този или онзи министър да се сложи на власт, означава, че не точно така, каза Стоичкова. Не можем да знаем кой на кого се е обадил; в крайна сметка вие подкрепяте един икономически кръг, който поддържа това правителство, заяви тя.

Това е смешно твърдение, заяви Божков. Той увери, че от Протестна мрежа реагирали еднакво остро и срещу назначението на Медарова, и срещу това на Танов. И настоя да се назначават на публични длъжности хора с безупречно минало.

Стоичкова пък каза, че Протестна мрежа едва сега започнали да се пробуждат срещу назначения. А протестите им били доминирани от момчета, извадени от някакви фитнеси.

За финансирането на Протестна мрежа трябва да се пита за всяка акция, обясни Божков. И отрече да има пари от фондация "Америка за България". Защо не си направите сайт и да напишете откъде идват парите, предложи Стоичкова. Всяка акция и плакат е отпечатан с парите на хората, каза Божков.

Когато има протести срещу нещо принципно, когато трябва да има демутризация, трябва да се обединяваме, каза Стоичкова накрая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 6438 |11.08.2014 Р. Овчаров: Станишев искаше да смени Орешарски, това вбеси ДПС . 23| 5031 |10.08.2014 АБВ с 2 основни настоявания към служебното правителство . 20| 4650 |07.08.2014 Захариева: Това е правителство на експерти на гражданското общество . 15| 5021 |07.08.2014 М. Андреев: Близнашки е ляв демократ, това не е лошо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads