Реклама / Ads
64| 12512 |13.03.2013 НОВИНИ

Иво Инджев: Нормално е опозицията да не харесва новия кабинет

.
Новият кабинет е съставен от професионалисти в своите области. Трябва бързо да съставят екипи и да започнат работа. Служебният кабинет ще получи оценка, добра или лоша, в зависимост от работата, която свърши.
 

Това заяви Стефан Софиянски пред камерите на Нова телевизия. Той заедно с Антоанета Христова, политически психолог, Иво Инджев, журналист, Борислав Цеков от Движение "Модерна България" и Соня Колтуклиева, журналист, коментираха назначаването на Марин Райков за премиер на България и състава на служебния кабинет.

В момента не е най-важна борбата с монополите. Който говори, че може за няколко месеца да се пребори с монополите, лъже. Аз се надявам, че новия кабинет няма да се пусне по тази плоскост, каза Стефан Софиянски. След правителството на ГЕРБ, всяко друго изглежда много по-добре. Аз очаквам Марин Райков да се справи. Трябва да има политика на доходите, което да доведе до ръст на потреблението, обясни Софиянски.

Обликът на този кабинет се дава от лица, които са част от управлението на ГЕРБ, заяви Борислав Цеков от Движение "Модерна България". Има натоварване със свръх очаквания към този кабинет, а това не трябва да бъде така. Реално за няколко месеца, не може да очакваме някакви чудеса. Има назначение, които може да се оспорят, има и такива, които са много добри попадение. Трябва да се дадат поне 20 дена на новия кабинет. Аз не искам да давам персонални оценки на министрите. Те трябва да работят и да успокоят ситуацията в държавата, категоричен беше Цеков.

Журналистът Иво Инджев беше на мнение, че с назначаването на Марин Райков за премиер е даден много сериозен сигнал. Той ще е премиер и външен министър. Марин Райков е много добре познато лице в Европа и по света. Това е голямата разлика с първото назначение на ГЕРБ. Говоря за Румяна Желева. Тогава чужди дипломати ме питаха "Коя е тази дама и с какво се е занимавала досега?", разкри Инджев.

Опозицията е нормално да не харесва новия кабинет. Нормално е Волен Сидеров да не харесва Марин Райков. Той харесва само Русия, а Марин Райков е отказвал въздушен коридор на руските самолети през 1999 г., когато се бомбардираше Сърбия. Марин Райков е отказал на руския посланик да се построи паметник на руски подводничари, участвали във Втората световна война. Райков със сигурност не е любимец на Путин и съответно на Сидеров, разкри Инджев. Фактът, че жена ще е министър на вътрешните работи, говори за идеята за успокояване на улицата.

Соня Колтуклиева беше убедена, че този кабинет не е от отбора на ГЕРБ. Сергей Станишев може да си говори каквото си иска. Той вече няма как да се оправдае, като загуби изборите. Според мен най-важното в момента е да се обърне внимание на икономиката. Стига сме се вторачвали само във финансовия министър. За да има просперитет, трябва да има работеща икономика, категорична беше Колтуклиева.

Научих, че в последните няколко седмици е имало срещи в Брюксел между Станишев и Кристалина Георгиева. Те са обмисляли вариант за широка коалиция от ГЕРБ, БСП и Меглена Кунева след изборите. Премиер щял да бъде Георгиева и точно заради това, Станишев каза, че няма да става министър-председател. Искам да кажа, че политиката на България трябва да се прави в България, а не в Брюксел, разкри Колтуклиева.

Антоанета Христова заяви, че на новия премиер ще му бъде много трудно. Росен Плевнелиев беше силно ограничен във възможностите, които имаше, за да формира този кабинет. Според мен тези хора са силно мотивирани да си свършат добре работата, защото това влиза в техните автобиографии. Присъствието на толкова жени в кабинета говори за едно желание за успокояване на ситуацията. Този знак е много ясен, разкри Христова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5126 |19.02.2013 Опозицията: Не сме "бойкоспасяващи" депутати . 34| 6924 |06.02.2013 Иво Инджев: Държавата реагира адекватно . 11| 5350 |02.01.2013 Политолози: Опозицията иска да бламира властта с референдума . 73| 6496 |21.12.2012 Опозицията прехвърли топката за Цацаров на Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads