Реклама / Ads
23| 8771 |12.08.2020 НОВИНИ

Иво Инджев: Салдо мор(т)алето на Борисов изби пак в Татолитарен хумор

.
Иво Инджев Източник: БГНЕС
След като вчера сиктирдоса своя най-голям нов партиен враг Христо Иванов, приписвайки му свойствените за собствената биография връзка с мутренската групировка СИК, Бойко Борисов показа днес колко всъщност е обсебен от народната (не)любов сред младите към неговата персона. За целта държи лично да съобщи в интернет благоволението на правителството да отпусне за саниране на студентски общежития и за подобряване на образованието в училищата близо 100 милиона лева от бюджета.
 

Тази почерпка с “мазнинки”, както самият той нарича раздаването на нашите пари на определени групи от населението с цел да си купи още оставане на власт, Борисов придружи с Татолитарен хумор. Завърши съобщението си, заснето пред компютър, който му служи за поставка на написан текст, с ехидното пояснение, че тези отпуснати пари били за младите, които да се образоват по-добре и след това да излязат на протест.

 

Не му пука, че и млади и стари разбират много ясно мотивацията му. Опитва се да си пазарува лоялност – първо със символично смехотворни добавки от по 50 лева за три поредни месеца за старите, а сега и като “глези” най-младите си критици с бащински плесници в стил “ пляс един зад врата с тази банкнота, за да слушкаш вече”. 

 

Върти, суче, а протестите, които уж не му пречели лично, са го обсебили напълно и не може да каже както и да било в публичното пространство без отровна реплика, но вече не само спрямо “отровното трио”, а вече и с обобщения към  младите демонстранти, които той обидено смята за неблагодарници.

 

Забележително е нахалството на неукия Борисов, който и в това свое обръщение не знае къде в литературния български език се пада ударението в думата “училища”. Този факт не му пречи да се подиграва на по-образованите от него заради това, че са образовани.

 

Заиграващият с простите не може да понесе, че има и други българи, които го презират именно заради цинизма, арогантността и простотията, които обича да демонстрира в стила на своя мор(т)ален авторитет Живков и дори да го надминава “като за 200” и за “три България” в това отношение.

 

Борисов очевидно се обградил със свои подобия. Дори и да знаят как се произнася правилно тази дума, те не смеят да му направят забележка, какво остава да го научат да спре да произнася “казАх, направИх”.

 

Ако най-близките му прислужници не се бояха от него като от безмилостен палач на всеки провинил се с непочтително отношение член на свитата му, би трябвало отдавна да са му обяснили, че гражданите не протестират днес за да докопат по лъжица от кацата му с мас за собствените филии, а против оялата се власт, омазана с лъжи и морални нечистотии.

 

Протестът –  трябва някой да му съобщи – е срещу неговото салдо мор(т)але на виновник, които не поема вина за негативите, но продължава да се опитва да тика залци в устите, които се опитва да запуши, както прави с редовно унижаваните от него девойки, пратени да го посрещат с хляб и сол, на които бута залци в устите.

 

Иво Инджев, личен блог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6721 |08.06.2020 Иво Инджев: Сметките на Тръмп ще се окажат грешни. Беше сигурен в победа, но изостава . 18| 5917 |30.10.2019 Иво Инджев: Философията на това управление е „Ще си мълчите и ще има пасти“ . 33| 6026 |12.03.2019 Инджев: Костадин Костадинов изпрати свои хора да провалят представянето на книгата ми . 0| 4103 |07.11.2018 Иво Инджев: Демократите ще засилят разследването срещу Тръмп за връзките му с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads