Реклама / Ads
1| 6515 |15.08.2008 НОВИНИ

Избягали затворници нападнаха таксиджия

.
Двамата лишени от свобода избягали от трудово - поправителното общежитие в Казичене и ограбили шофьор на такси. Няколко часа по-късно полицаите ги намерили и задържали.
 

Бандитите са лежали и преди в затвора заради кражби и грабежи. Вчера Р.Д., на 26 г., и 34-годишният му авер Г.Б. успели да се измъкнат от трудово-поправителното общежитие в Казичане, където излежавали поредното си провинение. Около 18,30 те спрели таксиметров шофьор в София и поискали да ги закара в с. Петърч. По пътя - близо до вилната зона на с. Безден - обаче го изхвърлили от колата, като преди това му взели парите, документите и мобилния телефон. Единият седнал зад волана и отпрашил с таксито в неизвестна посока, а другият побегнал.

Шофьорът се добрал до РПУ-Костинброд и разказал всичко на полицаите. След сигнала за грабежа униформени от ОДМВР-София и РПУ-тата в Костинброд, Своге и Годеч веднага предприели издирване, уведомени били и съседните областни дирекции. Към 20.30 часа между селата Опицвет и Безден полицаи от РПУ-Костинброд забелязали човек, който отговарял на описанието на единия избягал затворник. Те го задържали и установили самоличността му - Р.Д. /26 г./ от Велико Търново. У него открили мобилния телефон на таксиджията.
Около 22 часа полицаи от Своге задържали и другия беглец близо до с. Искрец. Г.Б., от София, е спрян принудително от автопатрул докато шофирал таксито. Оказало се, че веднага след атаката на шофьора,  Г.Б. отлепил обозначителните знаци на таксито, за да не буди съмнение. След извършения в РПУ-Своге оглед, колата е транспортирана в РПУ-Костинброд. При обиск на задържания, полицаите открили и иззели 154 лв., които той взел от таксиджията. Пред тях затворникът признал, че похарчил другата част от парите в крайпътно заведение.

Двамата бегълци са задържани в РПУ-Костинброд с полицейска заповед за 24 часа. По случая се води досъдебно производство, уведомена е Районна прокуратура-Костинброд. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4912 |15.08.2008 Бомба за сплашване в Пазарджик . 0| 4635 |15.08.2008 Отбелязваме Голяма Богородица и Деня на спасението . 21| 5029 |14.08.2008 Министър В. Цветанов: Нашата пазарна икономика е псевдопазарна . 4| 5145 |14.08.2008 Милен Керемидчиев заминава за Грузия; Кондолиза Райс и тя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads