Реклама / Ads
1| 4485 |14.04.2010 НОВИНИ

Избират новия здравен министър другата седмица

.
Анна-Мария Борисова очарова депутатите
Проф. Анна-Мария Борисова ще бъде новият ни министър, обяви вицепремиерът Симеон Дянков след края на срещата на предложената за здравен шеф с депутатите от Синята коалиция.
 

Самата Борисова, попитана удовлетворена ли е от разговора, отговори с „Другата седмица”. Това пък наложи намесата на Дянков - за да обясни, че гласуването за нов здравен министър е предвидено за следващата седмица – отново в сряда.

След края на срещата стана ясно, че парламентарната група на Синята коалиция е доволна от разговора си с номинираната за министър на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова. Това споделиха депутати след срещата с нея, която се проведе в Народното събрание.

Впечатленията ни сега са далеч по-добри, отколкото след първоначалните срещи с медиите на проф. Борисова, коментира зам.-председателят на ПГ на Синята коалиция Ваньо Шарков. Депутатите останали особено доволни от показаните воля и хъс за работа, както и от факта, че Борисова е поставила срокове за всяко свое намерение: до 1 месец – опознаване на системата, до 2 месеца – конкретизиране на стандартите за реформата, до три месеца – реформиране на болничната помощ, преструктуриране на лечебните заведения, които не отговарят на критериите.

Проф. Борисова се ангажирала с осигуряването на повече средства за лечение на онкозаболяванията и за хемодиализата, както и задължително осигуряване на спешната помощ там, където е необходимо.

Как ще гласува Синята коалиция ще се реши до една седмица, но в момента настроенията са положителни, стана ясно след края на срещата с Борисова.

Депутати твърдят, че гласуването на кандидатурата на Борисова в Народното събрание ще стане идната сряда, тъй като тя трябвало да замине на международен конгрес по ендокринология.

Деветият национален конгрес по ендокринология, организиран от Българското дружество по ендокринология, ще се проведе от 15 до 17 април в Пловдив. В качеството си на председател на дружеството Анна-Мария Борисова има честта да приветства участниците във форума при откриването му.

Днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов вероятно ще назначи днес още един зам.-министър на здравеопазването - Гергана Павлова. Информацията все още не е официално потвърдена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4979 |11.04.2010 В Алма Матер избират между хан Крум и Васил Левски . 1| 5336 |09.04.2010 Зам.-министърът на здравеопазването подаде оставка . 19| 5585 |07.04.2010 Доц. Георги Лозанов е новият шеф на СЕМ . 13| 5142 |07.04.2010 Министър Анна-Мария Борисова сяда в стола на Божидар Нанев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads