Реклама / Ads
35| 7075 |01.09.2011 НОВИНИ

Изборът на ГЕРБ: Плевнелиев и Маргарита Попова

.
Росен Плевнелиев
Дамски кадрил във властта, четири зам.-министърки и двама депутати в битка за местата им.
 

 

Неизбежен дамски кадрил се задава във властта заради изборите, прогнозира Стандарт. В следващия месец кабинетът ще трябва да работи с дубльори на министрите, които влизат в битката за нов държавен глава. Росен Плевнелиев като кандидат-президент и Маргарита Попова като негово вице са 99% окончателният избор на ГЕРБ, прогнозират депутати и близки до щаба на управляващите. Нищо обаче не е сигурно, докато Бойко Борисов не обяви двойката официално на 4 септември, застраховат се високопоставени гербери.

 

В партията и в парламента вече се обсъжда кой ще наследи Плевнелиев и Попова, ако те излязат в отпуск за кампанията. До изборите министрите ще излъчат свои заместници, като за столовете им се борят четири дами - заместник-министри.

За поста на Плевнелиев ще се избира между сегашните му заместнички Лиляна Павлова и Екатерина Захариева. Везните вероятно ще натежат към Павлова, която премиерът Борисов заведе на телевизионно интервю, за да представят заедно проектите за магистрали до края на мандата. Много е възможно и тя да остане титуляр на поста, ако Плевнелиев спечели битката за президент, твърдят депутатите от ГЕРБ. Още не е ясно кой ще замести Маргарита Попова. Тя има трима заместници - Даниела Машева, Жанета Петрова и Христо Ангелов.

 

Източници от парламента обясниха, че с най-голямо доверие се ползва Машева и вероятно тя ще е и.д. министър. Не е ясно обаче дали ще остане титуляр, ако Попова бъде избрана за "Дондуков" 2. Много било вероятно следващият правосъден министър да е зам.-шефката на депутатите на ГЕРБ Искра Фидосова или заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов. И двамата се ползват с доверието на премиера, а при приемането на законите, предложени от правосъдното министерство, двамата внесоха най-много корекции, които се харесаха на наблюдателите в Брюксел, пише още Стандарт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7179 |25.08.2011 Социолози: Плевнелиев имал проблем с говоренето, но бил подходящ . 161| 8540 |24.08.2011 Р. Плевнелиев: Сега е моментът да станем Долна Саксония! . 29| 5977 |19.08.2011 Плевнелиев прави тунели за костенурки на "Струма" . 21| 5715 |17.08.2011 Плевнелиев: Декларират заведение 70 квадрата, а то е 600

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads