Реклама / Ads
7| 4852 |18.11.2011 НОВИНИ

Изборите бяха началото на края на ДПС с Доган

.
Касим Дал Източник: Булфото
Големи проблеми създадоха ръководствата на ДПС по места. Имаше хора, които първо се съгласяваха да бъдат издигнати, след това някой “ги посещаваше”, “съветваше” и те излизаха от листите
 

Не съм разочарован. Да, очакванията бяха по-големи. Но нека бъдем реалисти - с тези финансови, кадрови и времеви възможности резултатът е такъв. Не се оплаквам, казва в интервю за в. 24 часа независимият депутат Касим Дал. Вероятно трябваше да имаме по-прецизни предварителни анализи. За първи път се правят избори две в едно. И времето за подготовка беше кратко. Не можахме да издигнем кандидати във всички общини, а някъде не сполучихме със самите кандидати. Но като гледам другите партии какви пари хвърлиха по тези избори, нашата кампания беше направо безплатна. Така че като първа стъпка е добре.

Големи проблеми ни създадоха ръководствата на ДПС по места. Имаше хора, които първо се съгласяваха да бъдат издигнати, след това някой “ги посещаваше”, “съветваше” и те излизаха от листите. Много голям натиск имаше върху хората. Но нали казах, че няма да се оплаквам. Продължаваме напред, още по-добре ще се подготвим.

Ще направим структури на партията в цялата страна и след година и половина ще сме готови за парламентарните избори.


Ние предлагаме нещо съвсем ново. Винаги досега партиите зад кадър са се споразумявали с ДПС. Нашата политика е коренно различна, принципна и с доказани млади хора. Започваме на чисто. Искаме да сложим разделителна линия между корупцията и лъжата, от една страна, и морала и етиката, от друга. Тези избори показаха, че ЕНП има място на политическия тепих. Хората ще имат право на избор - ако ние спечелим доверието им, ще имаме и гласове.

Договорки с никого не сме правили. Участвахме на повечето места самостоятелно. Тук-там имаше и съвместна работа с ГЕРБ и други партии. Ние знаехме, че Дулово ще падне. Че в Главиница ще спечелим. Но не знаехме, че деребеите, които управляваха там досега, могат да измислят такива “похвати”. Те никога не са подхождали честно към изборите. Но този път въпросът беше да спечелят на всяка цена. Е, изгубиха.

Вечерта след втория тур бях в Дулово. За първи път след 1990 г. виждам такава еуфория. Българи, турци, цигани се прегръщаха, радваха се, плачеха. Чудя се какво трябва да си правил, за да реагират така хората 21 г. по-късно.


ДПС се представиха  сравнително добре. Очакванията ми бяха за по-лоши резултати на ДПС. Факт е, че ние ги накарахме да работят. Те заложиха всичко на тези избори. Нямам доказателства, но за такива суми, такова купуване на гласове и натиск се говори, че... За някои неща сме сезирали прокуратурата. Но на тези избори хората разбраха какво се случва.

Силистра е само началото и то е знаково. Да не забравяме кои са представителите на ДПС там. Зам.-председателят на ПГ и говорител на ДПС Камен Костадинов. Мажоритарно избраният д-р Митхат Табаков - агент Леонид. И черешката на тортата на Доган - Гюнай Сефер, бивш агент Алиев. Област, където принципът на централното ръководство бе приложен едно към едно - агенти на ДС и компрометирани хора. От там е и водачът на евролистата Филиз Хюсменова. И въпреки това ДПС си отидоха от областта. А използваха всякакви номера. Измислени писма, споразумения, заплахи, слухове. Не може в XXI век и в ЕС да говорят на хората за затваряне на джамии и смяна на имена. Така ли ще правим политика?

 

Нашият резултат в числа е 70 наши съветници плюс четирима в коалиции. Малко над 50 000 гласа. Двама общински кметове.


Доган никога не казва нещо, без да го е преценил. Така беше и в нощта след първия тур. Но този път сметките му не излязоха. ДПС не успяха да активират избирателите. Според мен и ние имаме голям дял в това. Нямаше мотивация на избирателите. Как да излязат и да гласуват за хора, които до оня ден са били във властта? Единият министър, другият и вицепремиер. И сега искат доверие, все едно нищо не се е случило, казва Дал за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5683 |15.11.2011 Касиране на изборите искат от КБ, ДПС и Атака . 21| 5080 |02.11.2011 И Пр. Прошков поиска касиране на изборите в София . 6| 4702 |01.11.2011 Тръгна делото за касиране на изборите в Кърджали . 1| 5622 |31.10.2011 Тръгва делото за касиране на изборите в Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads