Реклама / Ads
8| 5711 |02.06.2011 НОВИНИ

Изчезна мистериозно братът на Сокола

.
Ахмед Доган
Тайнственият брат на лидера на ДПС Ахмед Доган е пред фалит. Повече от година имуществото на 58-годишния Иван Атанасов, по прякор Мечо, е запорирано от съдия-изпълнител заради невърнат кредит, пише "168 часа".
 

Атанасов и Доган са от едни баща - рома Дервиш, заради когото майката на Сокола Демире се развежда с първия си съпруг.

Финансовите неволи на Иван Атанасов започват малко след като ГЕРБ сменя тройната коалиция във властта. Дотогава Мечо няколко години върти ресторант за бързо хранене на автогарата в Добрич. Собственик е и на две фирми - "Катеричка" ЕООД с предмет на дейност хотелиерство и ЕТ "Мечо" за търговия на едро. Преди да се установи в Добрич, Атанасов дълги години се е подвизавал в Полша, обясняват негови съседи. Там завъртял успешен бизнес с дрехи и натрупал пари.

Нещата се променят в края на 2009 г. Иван Атанасов спира да обслужва кредитите си. Един от тях е към финансово дружество. На 30 ноември фирмата завежда дело и си вади изпълнителен лист. В началото на 2010 г. е нает и съдия изпълнител, който налага възбрана върху имуществото на Атанасов.

Сред запорираните имоти е луксозната къща на брата на Доган в циганската махала на Добрич и парцел от 401 кв. м в центъра на града. Разбрал за запора, Мечо минава в нелегалност. Няколко пъти сменя адресната регистрация и не отговаря на телефона си.

"Повече от година не можем да приберем парите, защото не можем да открием длъжника. Пробвахме какво ли не, но без никакъв успех", обясни Слави Сербезов, частен съдебен изпълнител, ангажиран със случая.

По думите на Сербезов братът на Доган имал основателна причина да се крие. Така той избягва официалното връчване на уведомлението за дължимите пари, без което имуществото му няма как да бъде продадено.

"Доколкото успях да разбера, Иван Атанасов отдавна е заминал в чужбина. За това ще ангажираме и полицията да ни уведоми, когато се върне", допълва Сербезов.

Междувременно дължимите от Мечо пари нарастват с всеки изминал ден заради трупащите се такси по издирването му. Според съдия-изпълнителя част от парите били платени от брата на Атанасов. Дали това е лидерът на ДПС Ахмед Доган, Слави Сербезов не пожела да уточни.
Нямам право да ви разкрия такива подробности. Мога единствено да ви кажа, че и той вече спря да плаща", лаконичен е частният съдебен изпълнител.

Съществуването на неизвестен брат на Ахмед Доган е една от най-добре пазените тайни в ДПС. Причината е, че до ден днешен за Доган се знае, че има само две сестри от втория брак на майка си, а баща му официално се води неизвестен. За това и всеки, направил опит да повдигне завесата, моментално е изключван от партията, пише вестникът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6141 |13.04.2011 Братът на М.Велчев сложи на тезгяха бизнеса си у нас . 32| 9827 |29.03.2011 Сокола-рожденик; носят му армагани бол . 8| 6095 |29.03.2011 Мистериозно хранилище коси жителите на Нови хан? . 4| 5526 |21.03.2011 Интерпол по следите на изчезналия Христо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads