Реклама / Ads
15| 5331 |05.10.2009 НОВИНИ

Издатели на медии посрещат Борисов като бог, други се кръстят

.
Източник: Dariknews.bg
Г-н Борисов, направихте революционни промени, обществото вярва във Вас! Имате нашата подкрепа, ще Ви подкрепяме, ще подкрепяме целия Ви кабинет.
 

С такива послания и лозунги бил посрещнат премиерът Бойко Борисов от някои членове на Съюза на издателите в България. Срещата се провела в столичния гранд-хотел София”. Приповдигнатото и възторжено посрещане от някои собственици смутило останалите членове на съюза, които побързали да завържат разговор с Борисов по текущи проблеми на страната. Някои от тях дори се прекръстили и се шегували на ухо, че и Тодор Живков не е получавал такива помпозни похвали при срещи с медийни началници по време на соца, съобщиха за Frognews.bg участници в срещата.

Както се полага, министър-председателят бил поздравен от шефа на СИБ Тошо Тошев, главен редактор на в. „Труд”. Той припомнил, че и с други премиери са правени срещи и е имало взаимоуважение, което след година-две преминавало се променяло към лошо. Тошев пожелал този път да не е така.

Срещата на СИБ с премиерите е традиционна. Такива те провеждат периодично и с министри, главния прокурор, дипломати.
Искахме веднага да почнем строителството на магистрали, но няма как да стане. Оказа се, че няма проекти, не са отчуждени земи по трасетата и прочие трудности, признал премиерът. Той допълнил, че има трудности и с турския консорциум, който строи магистрала „Люлин”. Били надписвани цени на поръчки, надвзети са и пари. Сега течали проверки на документацията.

В общи линии Борисов запознал медийните босове и собственици, че наследството от предишното правителство е направо ужасно. Всеки ден излизат нови и нови нарушения, безобразни харчения, липса на държавническа логика и грижа за народа, категоричен бил той.

Борисов бил попитан защо е дал пространно интервю за в. „Уикенд”, след като се знае, че новите собственици преди това го критикували остро и несправедливо в други свои издания. Борисов отвърнал, че дал интервюто заради конкретната журналистка, която му го поискала, а не заради изданието. Оказало се обаче, че въпросната журналистка работи в друго издание, което предизвикало оживление и шеги на срещата.

Нямам проблеми с медиите, аз се държа с тях коректно, те също ме подкрепят, било мнението на министър-председателя по повод питане дали ще има някакви промени в БНТ. Не бил дискутиран въпросът за ръководството на БТА, което по неписано правило се сменя всеки път, когато нова политическа сила спечели властта в страната.
Не е бил повдигнат и въпроса за изкупуването „на килограм” на медии от една нова групировка, срещу която преди два месеца Борисов се изказваше доста остро.

Потърсихме повече подробности за срещата на сайта на СИБ. Там обаче ни „посрещнаха” новини и декларации за събития от 2008 година. Последната новина бе свързана с отнемането на наградата „Черноризец Храбър” от Калин Руменов за обида на ромите в негови текстове в „Новинар”.  Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4809 |04.10.2009 Станишев брани ДАНС пред македонски медии . 8| 8132 |30.09.2009 Юрген Рот: Борисов не е Месия . 0| 5034 |29.09.2009 Р. Желева: Борисов се вижда с Обама до края на годината . 7| 5070 |28.09.2009 Борисов: Преговорите за АЕЦ Белене продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads