Реклама / Ads
7| 7989 |25.10.2010 НОВИНИ

Издигнали "Веселото село" върху части от язовир "Ивайловград"

.
Наличие на незаконно строителство в очертанията на язовир "Ивайловград" потвърди днес проверката, назначена от областния управител на Хасково Румен Данев. Експерти на “Язовири и каскади” към НЕК са открили т.нар. репери, които маркират сервитута на яз. “Ивайловград”.
 

Голяма част от тези бетонни блокове се намират вътре в незаконните строежи, т.е. строителството е извършено в самите очертания на язовира, съобщиха от пресцентъра на областния управител.

Разпоредено е на Басейнова дирекция Пловдив да направи геодезично заснемане на заливните зони. Проверките в района на целия язовир продължават.

ВиК-Хасково в момента има 40 абонати в несъществуващото село Ставри Димитрово.

Според отчета на дружеството през 2008 г. контролен блок извършва проверки и съставя 18 акта за незаконно присъединяване от напорния водопровод до бившето училище през 2000 г. 16 от съставените актове са платени – всеки по 982 лв.

Изграден е нов водопровод без строителни документи с цел да се плаща консумираната вода.

Натрупаната през периода 2000–2008 г. неинкасирана вода е 9000 кубика. След откриване на центъра за работа с клиенти през 2005 г. има данни за една законно открита партида на името на Стефан Марашев, бившия шеф на митница Свиленград.

Останалите партиди са открити на база сметкопротоколите от 2008 г.

В Ставри Димитрово едни от най-фрапантните нарушения са спрямо електроразпределителното дружество.

Там EVN използва трафопост, строен през 1991 година. Към него са прикачени 12 електромера и имената на 12-те ползватели са известни. Освен това EVN захранва и 3 частни трафопоста.

Документация обаче има само за единия. Той е на Росен Киришев и към него има 2 електромера – на имената на Румен Атанасов и на Росен Киришев.

За другите трафопостове няма документация, се казва в информацията от областна администрация.

Те са на Павлин Паришев и на Тенчо Василев. Тенчо Василев бе дългогодишен шеф на „Пътни такси и разрешителни”, а Павлин Паришев – негов заместник.
EVN захранва и трафопост на ВиК. Той пък от своя страна подава ток на помпена станция и отново на Тенчо Василев.

От дружеството обобщават, че общо партидите са на 19 души и към момента нямат информация тези абонати на кого друг дават ток.

В действителност ползващите електричество в селото са много повече и тепърва предстои да се изясни как е ставало препродаването на ток, казват от компанията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5120 |28.09.2010 Разбиха нарколаборатория с бг участие . 3| 5279 |30.08.2010 Държавата отказа участие в разговор за Слънчев бряг . 44| 6587 |02.08.2010 Н. Куцкова: Министър посяга върху един от трите стълба на държавата . 1| 4969 |17.06.2010 Съдят НАП за лихви върху ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads