Реклама / Ads
0| 6519 |10.05.2012 НОВИНИ

Издирваният в акция "Опасните", Боксьора, се предал сам

.
Четирима от престъпната група – Боксьора, И.И. /30 г./, Д.М. /22 г./ и Д.Д. /43 г./ - Джипси са авторите на въоръжения грабеж на златарско ателие в Перник, извършено на 24 февруари на обяд.
 

Издирваният при спецакция „Опасните“ Върбан Борисов - Боксьора се е предал днес на наблюдаващия разследването военен прокурор, съобщиха от МВР.

Още двама членове на организираната престъпна група за въоръжени грабежи бяха задържани вчера при продължаващата спецакция на столичната полиция под кодовото име „Опасните” и предадени на Военната прокуратура.

Специализираната полицейска операция с участието на криминалисти от сектор „Грабежи” и групата за проникване и специализирани полицейски операция бе проведена в ранните часове на вчерашния ден. При извършена проверка на адреси в кварталите „Фондови жилища” и „Люлин”, полицаите задържали Х.Г. /40 г./ и Р.Р. /42 г./ с прякор Човката. Х.Г. е бивш служител на Девето РУП, вече задържан при акция „Златарите” през 2010 г. за извършен въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния квартал „Люлин”. Р.Р. е задържан многократно за кражби и въоръжени грабежи на територията на София, осъждан.
Върбан Борисов - Боксьора се предаде днес на наблюдаващия разследването военен прокурор. В хода на разследването криминалистите установили, че двамата мъже, заедно с лидера на престъпната група - В.Б. /31 г./ – Боксьора, и неустановен до момента техен съучастник, са автори на въоръжения грабеж от бижутериен магазин от търговски център в ж.к. „Младост”.

На 24 октомври преди обяд четиримата, въоръжени с пистолети, нахлули и заплашили продавачката, след което откраднали около 5 кг накити от бяло и жълто злато. Групата се оттеглила с противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Пасат”, открит по-късно от полицията, изоставен пред жилищен блок в ж.к. „Младост 2”.

Четирима от престъпната група – Боксьора, И.И. /30 г./, Д.М. /22 г./ и Д.Д. /43 г./ - Джипси са авторите на въоръжения грабеж на златарско ателие в Перник, извършено на 24 февруари на обяд, установил разследващият екип. Тогава четиримата, маскирани и въоръжени с пистолети, заплашили продавачка и клиент на търговския обект и откраднали около 3 кг златни бижута. Избягали с противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Пасат”, впоследствие открит опожарен на изхода на града.

Х.Г. и Р.Р. са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 321 ал.3 и чл. 199 от НК, задържани са за 72 часа и предстои разглеждане на искането за постоянното им задържане от Военния съд днес. Боксьора е задържан също за 72 часа и утре мярката му ще се разглежда пред Военния съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6040 |10.05.2012 Акция „Голо оръжие” на матурите . 1| 6303 |27.04.2012 МВР в акция по празниците . 7| 6022 |31.03.2012 Спецакция предотврати две гонки в столицата . 53| 12847 |30.03.2012 БСП в акция – готви нов вот срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads