Реклама / Ads
11| 5435 |04.02.2009 НОВИНИ

Издирват Баретата, Мамата и Рашо

.
Обвинението, което ще им бъде повдигнато, е за организиране и ръководене на престъпна група. Тази сутрин Баретата не бил открит от групата за арести в дома си.
 

 

Софийската градска прокуратура води операция за задържането на сочения за наркобос Златомир Иванов, популярен като Златко Баретата, обяви БТВ. Тази сутрин той не бил открит от групата за арести в дома си. Издирването му продължава. Заедно с него прокуратурата издирва и бодигарда му Антон Савов, известен като Тони Мамата, както и още едно лице, познато като Рашо. Обвинението, което ще им бъде повдигнато, е възможно най-сериозното – за организиране и ръководене на престъпна група. 

Frognews.bg напомня, че Златомир Иванов - Златко Баретата е известно име в подземния свят от години. Той е замесван периодично в най-различни екшъни, но винаги е успявал да се измъкне чист. За последно името му се завъртя около взрива в Челопечене на 3.07 миналата година. Тогава в пространството се заговори, че фирма, свързана със Златко Баретата и ръководена от сестра му, имала договор с военните. По силата на документа хора на фирмата се заели с опразването на складовете с боеприпаси и снаряди. Според запознати там имало доста повече от официално обявените 2 500 тона взривни вещества, снаряди и устройства. Базата трябвало да се прочисти и да се подготви за продажба.

Златомир Иванов е завършил спортно училище в Стара Загора, специалност „Борба". Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана „Аркус сигурност" и бивш шеф на „Аполо и Болкан". Официално участва в над 30 фирми за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Според фирмените регистри Златомир Иванов фигурира като собственик в ЗК „Аполо и болкан", ЗД „Средец", фирмите „Интел груп", „Рапас", „Електра" и др., както на казино „Елит". По време на управлението на Иван Костов Баретата е подозиран за трафик на жени и контрабандни канали за крадени автомобили. МВР често го свързва и с трафика на дрога. Представената на 11 декември 2003 г. разработка на Центъра за изследване на демокрацията го представя като един от 6-мата наркобосове у нас. За него се знае, че работи заедно с Георги Пехливанов, който е смятан за наследник на убития на о. Аруба наркобарон Поли Пантев. След убийството на Константин Димитров-Самоковеца наркогрупировките на Антон Милтенов-Клюна и Златомир Иванов започват битка за териториите на "картофения" бос. През август 2002, дни преди ареста на групата за мокри поръчки начело с Николай Добрев-Бай Добри, Златко Баретата е арестуван по подозрение за участие в престрелките срещу Алексей Петров и Димитър Джамов. Справка в Апис показва, че Златомир Иванов участва съвместно с Николай Добрев в управата на „Булфрут", която се занимава с търговия. С бизнесмена и офицера на прикритие Алексей Петров, който бе осветен по време на скандала в МВР, е съдружник в ЗД „Средец М" АД. Името на Баретата е замесвано в десетки убийства, атентати и трафик. По подозрения за участие в незаконна дейност той многократно е задържан, но винаги след време пускан на свобода.  

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5082 |04.02.2009 4. 02. 2009 г. - свещи, аларми и будилници на "Попа" . 17| 5196 |04.02.2009 Две дами избистриха избори "2 в 1" . 21| 5043 |03.02.2009 България - на ръба на бръснача, разкрачена между ЕС и Русия . 16| 5130 |03.02.2009 Съдът пусна Бореца на свобода, акцията на МВР пред провал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads