Реклама / Ads
11| 4883 |26.08.2014 НОВИНИ

Издирват Цветан Василев в страни-членки на Интерпол

.
Цветан Василев е обявен за междунардно издирване във всичките 190 държави - членки на Интерпол, съобщиха от прокуратурата.
 

Уточнява се, че Василев е обявен за международно издирване на 28 юли със съдействието на Евроджъст. Българските представители в Евроджъст са съдействали при подготовката на молбата на правна помощ за призоваването на Цветан Василев с оглед на съществуващите към онзи момент данни, че същият пребивава на територията на Австрия.

 

На 29 юли в отдел „Международен" във ВКП е получено копие от ЕЗА от предишния ден за Цветан Василев. Същият е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.203, ал.1, вр. чл. 20, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

 

С писмо от 29-ти на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество" - МВР Прокуратурата е уведомена, че Цветан Радоев Василев е обявен за международно издирване в ШИС и в Интерпол. Със същото писмо Прокуратурата е информирана, че след обявяването на Василев за международно издирване, в ДМОС - МВР е получено съобщение от СИРЕНЕ (електронна система в Шенгенската система, която облекчава двустранния и многостранния обмен) - Австрия, че според справките, извършени в националната база данни на Австрия, Василев не е известен на австрийските власти.

 

На 1 август българските представители на Прокуратурата в Евроджъст уведомяват, че делото срещу длъжностните лица от КТБ е заведено като казус в системата за управление на казуси на Евроджъст и ще бъде официално докладван на пленарно заседание на колегията Същевременно материалите по делото са препратени до Националното бюро на Австрия в Еврождъст.

 

На 13 август заместникът на главния прокурор във ВКП е изпратил за изпълнение до ДМОС - МВР предложението на Иван Гешев, наблюдаващ прокурор по досъдебното производство в СГП, за обявяването на Цветан Василев за международно издирване и временно задържане под стража с оглед следваща екстрадиция за България от територията на всички държави - членки на Интерпол.

 

Успоредно с тези действия, допълват от прокуратурата, на 22 август Софийски градски съд е уважил искане на държавното обвинение и е наложил запор и възбрана на имуществото на Цветан Радоев Василев, Цветан Гунев,  Орлин Русев, Александър Панталеев, Георги Зяпков, Маргарита Петрова, Мария Димова и Борислава Тренева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 8308 |25.08.2014 Цветан Василев: БНБ не ме е търсила за помощ, работим с Оманския фонд за укрепване на КТБ . 35| 5920 |25.08.2014 Цветан Цветанов: Ще дам 1000 лв. за болни от аутизъм . 25| 8400 |22.08.2014 ОБРАТ! БНБ пита Цветан Василев и Оманския фонд как да се действа към КТБ . 20| 4720 |21.08.2014 Цветанов: НАТО и ЕС трябва да подкрепят ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads