Реклама / Ads
0| 5115 |13.01.2011 НОВИНИ

Издирват убийците на българин в САЩ

.
От 7 януари американската полиция издирва убийците на българина Светослав Йорданов, бивш футболист, завършил е Спортното училище в Кюстендил, пребивавал законно в САЩ със зелена карта.
 

Според информация в сайта www.bghorizon.com, публикувана на 12- ти януари г.г., трагичният инцидент се е разиграл на 7 януари. По обяд таксито на Светослав Йорданов се е намирало на северния изход на 4-ти терминал на международното летище Скай Харбър във Финикс. Към 1 часа двама клиенти се качват и потеглят. Половин час по-късно трупът на Светослав - прострелян в сънната артерия - е бил изхвърлен на 29-то авеню и Бел Роуд.

Таксито е намерено на другата сутрин на десетина мили от мястото на трупа. Колата е била залята отвътре със специална течност, за да се заличат евентуални отпечатъци. В разследването е привлечено ФБР. Още същия ден е била направена и аутопсия на трупа. От оповестената по-късно информация става ясно, че по тялото му е имало следи от насилие, преди да бъде прострелян.

Според полицията във Финикс вероятно става дума за обир, защото липсват документи, кредитни карти и ключове от семейното жилище

Временно изпълняващият длъжността консул в Лос Анджелис се е свързал с местната полиция в града, където е убит Йорданов, и със семейството му. По думите му кюстендилецът е бил шофьор на такси, като по данни на свидетели той е качил двама пътници от летището в града. Тяхната самоличност е неизвестна и все още се издирват, обясниха по Дарик от външното министерство.

По информация на "Български хоризонт" вдовицата на починалия е в отчайващо финансово положение и е изпаднала в тежък шок. Нямат никаква застраховка. Семейството е разчитало изцяло на заработеното от Светльо, нямат други приходи.

След като разбрали за случилото се, сомалийските колеги на Светослав набързо събрали 1600 долара. Българските шофьори са се наели да организират изпращането на тялото в България и да съдействат на вдовицата и 5-годишното й дете с каквото могат. Подета е кампания за набиране на средства".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 5112 |27.12.2010 Станишев: ГЕРБ забогатява, а българинът - обеднява . 0| 6246 |07.12.2010 Българин оглави ЕАПБ . 4| 4965 |07.12.2010 Всеки 7-ми българин потенциален емигрант . 8| 4931 |06.12.2010 Българинът бърза да се пенсионира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads