Реклама / Ads
11| 5549 |03.10.2011 НОВИНИ

Издирват внука на Кирил Рашков

.
Внукът на Кирил Рашков - Кирил-младши, е обявен за общодържавно издирване по обвинение в закана за убийство, отправена минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел от Катуница, потвърди за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.
 

 

Вчера Веселин Христов е бил извикан в прокуратурата в Асеновград за обяснения и е депозирал официално жалба срещу Кирил Рашков-младши, каза самият той. По думите му още когато е пуснал първата жалба срещу Кирил Рашков, е казал за заплахите и от внука му.


Веселин Христов изрази учудването си как така Кирил Рашков-младши е обявен за общодържавно издирване след като шефът на охранителна полиция в Асеновград му е казал, че той е под наблюдение от специалните сили. Хора от Катуница твърдят, че внукът на цар Киро днес е пазарувал в хранителен магазин в селото. По думите им много свидетели на убийството на Ангел се все още не са разпитвани.


От полицията са категорични, че са снети показания на всички очевидци на случилото се в Катуница вечерта на 23 септември, но все още материалите не са докладвани в прокуратурата.


Тина Ивайлова от Дарик - Пловдив разговаря с вуйчото на прегазения Ангел Веселин Христов:

Веднага след като задържаха Кирил Рашков Вие имахте ли някакви проблеми? Бяхте ли преразпитан след това от полицията, от прокуратурата?


Бях преразпитан, не съм имал проблеми. Органите работят, а докъде ще доведат нещата, мисля, че най-вече зависи от обществения натиск и от медийното отразяване. Оставам с убеждението, че волята на органите да работят е пряко пропорционална с обществения натиск. В момента, в който общественият натиск намалее, органите ще спрат да работят. Това е моето лично убеждение.

Скандалите между Кирил Рашков и вас са от години. Има версия, че Вие сте предизвикали това, което се е случило вечерта на 23 септември, битката пред къщата на Кирил Рашков и това, че Ангел беше прегазен.


Ако имаше и най-малко подобни факти, мислите ли, че бих излязъл тук измежду 4000-те хиляди души, които дойдоха да подкрепят хората от Катуница и да почетат съдбата на Павел и Ангел?! Мисля, че е излишно дори да го коментирам. Аз съм тук между хора, които дойдоха да ги защитят. Ако по някакъв начин съм виновен, мисля, че щях да съм скрит някъде, където крият в момента и роднините на Рашков, и то отговорни за всичко това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 11612 |30.09.2011 Внукът Йорго-най-голямото зло във фамилия Рашкови . 68| 6180 |28.09.2011 Цветанов: Фигурите на прехода като К. Рашков са подпомагани от партиите . 24| 6138 |28.09.2011 Три сигнала за заплаха за убийство довели до ареста на Кирил Рашков . 28| 6970 |27.09.2011 Кирил Рашков поминувал в данъчен рай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads