Реклама / Ads
12| 6852 |25.07.2013 НОВИНИ

Изгоряла и яхтата на Емил Димитров от ГЕРБ

.
Сигнал за инцидента е подаден в 04.34 ч. през изминалата нощ в Районно управление "Полиция" Източник: Булфото
Яхтата, която изгоря днес в Несебър, е собственост на фирма на ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров, твърди “24 часа”. От полицията потвърдиха за инцидент, при който са опожарени общо 4 моторни яхти на пристанището на Националната ветроходна база в морския град.
 

По данни на МВР пожарът е лумнал около 4,34 ч на 24 юли. Четирите яхти са се намирали във водата на 50-ина метра от централния портал и фургона на пазача. Огънят е тръгнал от първата яхта, но заради силния вятър пламъците се разпространили и върху другите три плавателни съда.

Три от лодките са изгорели напълно, а крайната дясна е с обгорял корпус, уточни полицията. Тя обаче била най-скъпата, собственост на руски бизнесмен. При огледа до щурвала на една от яхтите са открити обгорял вестник и 10-литрова туба със запалителна течност.

По данни на полицията този плавателен съд е собственост на фирма “София Моторс”, а останалите три са на фирмите “Аква спорт” ООД - Балчик, “Елеонора транс” - София, и на руски гражданин. Именно в “Елеонора транс” един от собствениците е Емил Димитров, а другите двама са майка му Елеонора и хотелиерът от Слънчев бряг Славян Теофилов, установи проверка в системата “Дакси”.

“Моята лодка е атакувана умишлено, не тази на “София Моторс”, заяви пред вестника Георги Тодоров от Балчик, собственик на фирма “Аква спорт”. Съсобственикът на "София Моторс" Георги Рочков също отрече неговата моторница да е подпалена умишлено. И двамата предприемачи се занимават с предлагане в Слънчев бряг на парасейлинг - полет с парашут, теглен от лодка.

“Нямам съмнение, че атаката е към мен и е свързана с парасейлинга. Още в началото на сезона получих заплахи, че ако не се махна от Слънчев бряг, нещата ще се оправят по друг начин”, заяви Тодоров. Той бил наясно откъде идвала заплахата. Тодоров е вносител на лодки за парасейлинг, в нощта на палежа имал още три на същото пристанище, но те са непокътнати. Яхтеното пристанище на Националната ветроходна база се намира встрани от провлака, свързващ Новия и Стария град.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5732 |19.07.2013 Емил Димитров: И Цветанов трябва да напусне . 14| 4925 |18.07.2013 ВСС отстрани Емил Христов от прокурорското място . 15| 7318 |17.07.2013 Прекратиха пълномощията на Емил Иванов като депутат . 15| 6676 |05.07.2013 Емил Димитров - Ревизоро: Мафията трайно се е настанила в митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads