Реклама / Ads
4| 5685 |28.04.2008 НОВИНИ

Излязоха детайли за извращението в Амщетен

.
Бащата-блудник, държал 24 години дъщеря си в подземен затвор, проговори. Наоколо никой нищо не забелязал, включително и жена му, която пък осиновила трима от внуците си.
 

Австрия за пореден ден не може да се съвземе от от зловещото и невъобразимо, по думите на полицията престъпление - в град Йозеф Фрицъл баща държал 24 години дъщеря си в подземен затвор в градчето Амщетен, блудствал с нея и тя му родила седем деца.

Снощи 73-годишният мъж проговори и разкри скривалището - няколко помещения зад работилницата му в мазето на сградата, в която живее. Тази сутрин претърсването продължава. Медиите в страната питат как е възможно местните хора да не са забелязали нищо. Скривалището е в мазето зад бетонна врата с електрическо заключване, кода знаел само 73-годишният Йозеф Фрицъл. След първото му признание полицията влиза и открива сложна система от помещения, някои високи едва метър и 70.

Франц Полцер - директор на отдел "Криминални разследвания" - казва: "В подземния затвор имаше стаи за спане, котлон за готвене, тоалетна и душ".

Йозеф, електротехник по професия, започнал да блудства с дъщеря си Елизабет, когато тя била на 11. През 84-та я примамил в мазето, упоил я, оковал я с белезници и я заключил. Съпругата му Розмари не подозирала нищо. Тя решила, че Елизабет е изчезнала по своя воля, защото от нея се получило писмо да не я търсят. Сега се оказа, че 42-годишната дъщеря междувременно е родила седем деца. Едното починало скоро след раждането. Бащата-насилник уредил с фалшиви писма три да осиновят той и жена му, а другите три останали заключени в мазето, без да някога да са виждали слънчева светлина.

Историята се разплете, когато едно от осиновените деца влезе в болница и лекарите потърсиха медицинската история на истинската му родителка.

Съседка на семейството казва : "Знам само, че майката, фрау Фрицъл, беше много приятна жена. Грижеше се за децата, всичко винаги беше идеално. Друго не мога да кажа, просто е ужасно".

След това няма да е възможно да се върнем към нормалното ежедневие, цялата страна трябва да се запита какво не е наред, пише в редакционна статия австрийският ежедневник Дер Щандард.

Frognews.bg напомня, че това е поредният извратен случай след разкритието преди година за случилото се с австрийката Наташа Кампуш, която беше похитена на 2 март 1998 г. на връщане от училище. Случаят остана неразрешен въпреки продължилото години наред търсене. През цялото време тя беше държана изолирана от света, а похитителят й се самоуби, когато Наташа успя след толкова време да избяга.

Полицията не прави връзка между двата случая, но много австрийци си задават въпроса, как е възможно това да се случи незабелязано. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6051 |28.04.2008 Произвеждаме незаконно АК . 0| 6227 |27.04.2008 Проектират участъка на "Южен поток" . 0| 6254 |27.04.2008 Внимание: чака се пороен дъжд . 0| 5934 |27.04.2008 Покушение в Кабул; нашите - невредими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads