Реклама / Ads
7| 8951 |03.11.2010 НОВИНИ

Изнасиленият депутат стана адвокат на Сумиста

.
Петър Стоянов - Сумиста е конституирал като свой адвокат депутата от РЗС Емил Василев. Това каза самият народен представител, който само преди две седмици призна, че е бил изнасилен в тоалетните на парламента от Искра Фидосова.
 

Емил Василев бе на вчерашното заседание по делото срещу Сумиста от самото му начало, след края му той обясни, че интересът на партията към Сумиста е заради това, че той и министър Цветан Цветанов се познават. "Двамата са имали срещи. Ние вече заявихме, че имаме много сериозни съмнения, че на г-н Петър Стоянов е възлагано от вътрешния министър Цветан Цветанов да изпълнява определени функции във ГЕРБ срещу политически протекции, включително и знаковата им среща, която са имали в Гранд Хотел Варна вечерта, когато беше убит и олигарх", каза Василев, който освен депутат е и адвокат. Емил Василев обясни, че все още не е готов да каже какви са били тези функции, но обеща, че след като от РЗС ги изяснят ще ги изнесат публично. "Засега не бих искал да коментирам – разполагаме с информация. Имаме и доказателства за това, че между двамата е имало отношения", каза Василев. Депутатът заяви, че срещата във Варна е била и документирана. "В повечето добри хотели има и камери, има служители по сигурността, които по силата на служебните задължения са длъжни да следят за сигурността на гостите", каза Василев. Той обясни, че интересът на РЗС е чисто политически, не е криминален. Емил Василев обясни, че РЗС не се интересува от това дали Петър Стоянов е виновен или не, тъй като има съд, който ще се произнесе със присъда.

"За нас е по-интересно да получим по-голяма информация за отношенията на политическата фигура - вицепремиерът Цветан Цветанов със Сумиста". От думите му стана ясно, че за партията е интересно кой от двамата лъже – Цветанов, който отрича такова познанство или Сумиста. "Адвокатите му потвърдиха публично, че такава среща се е състояла, а вицепремиерът отрича, за мен ще бъде интересно да разбера какво ще каже и г-н Петър Стоянов", каза още Василев. За да се изяснят именно тези факти и обстоятелства свързани с отношенията му с Цветанов, Сумиста е конституирал като свой адвокат Емил Василев. Като "смешна и елементарна" Емил Василев определи схемата, която, според него се предлага на българското общество: "г-н Борисов да изкарва, че основната ос в българското общество в момента на противостоене е между ГЕРБ и президента Първанов – това е смешно. Българските граждани няма да се уловят на тази уловка. Има хора, които са демократи с дясноконсервативно мислене и тази схема за тях е смешна", каза Василев. "Самият факт, че РЗС съществува означава, че има политика и извън тази ос", категоричен бе депутатът.

Преди началото на днешното заседание и Сумиста коментира политически въпрос. С краткото: "Не вярвайте на лъжи" - той отговори на въпрос за това колко е близък с президента. Самото дело срещу Петър Стоянов - Сумиста бе прекъснато за около 10 минути, тъй като един от адвокатите му помоли за почивка, понеже на Сумиста му станало лошо. "Лошо ми е, ще повърна, моля да отида до тоалетната", каза пред Софийски районен съд (СРС) Петър Стоянов около 20 минути след началото на съдебното заседание. В този момент показания пред съда даваше Красимира Петрова - съпруга на Николай Петров - Колята. В самото начало на заседанието адвокатите поискаха от съда да разреши Петър Стоянов - Сумиста да е седнал по време на заседанието. Лекар от Шумен потвърди пред съда, че при пристигането си в София кръвното на Сумиста било 170/120. Почивката продължи повече от половин час. Делото обаче ще продължи на 16 декември. До тогава трябва да бъде изготвена справка за това дали Колята и жена му имат книжки. Трябва да бъде готова и ДНК експертиза, която да установи дали два намерени косъма съвпадат с ДНК – профила на Сумиста.

Делото, което се гледа в СРС срещу Петър Стоянов е по обвинение за незаконно притежавано оръжие и вещно укривателство. Образувано е на през 2003 година. Обвинения на Стоянов са повдигнати 4 години по-късно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6228 |01.11.2010 Изнасиленият депутат: Цветанов наследи Доктора . 17| 6028 |28.10.2010 Президентът вади Сумиста от ареста? . 27| 5799 |28.10.2010 Депутат напуска Яне заради гей скандала в РЗС . 35| 6292 |27.10.2010 Цв. Цветанов: Не познавам Сумиста, търсете го при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads