Реклама / Ads
4| 5924 |14.09.2012

Изненада! Децата ще изучават Фейсбук в училище

.
Учениците в седми и осми клас ще изучават социалните мрежи и блоговете. Това е заложено в промените в учебните програми по математика и информатика, подготвяни от образователното министерство.

Министърът на образованието Сергей Игнатов днес ще даде стартът на обсъжданията какво и как да се преподава по двата предмета в началния и прогимназиалния етап.

В часовете по информатика децата ще трупат знания как се работи със социални мрежи, как да се пазят от измами и педофили в мрежата.

Учениците ще се обучават и как да спазват добър тон при комуникация в чата. Според Асоциацията на училищните психолози, тази промяна е наложителна, защото в момента хит при подрастващите са обидите и тормоза между съученици именно във Фейсбук или Скайп.

Тийнейджърите ще схващат тънкостите на маркетинга в социалните мрежи и как чрез сайтове като LinkedIn и Twitter фирмата може да увеличи печалбата си. Това обаче няма да става при занятията по компютърни науки, а в часовете по предприемачество, които от образователното министерство също гласят за гимназистите.

Още в шести клас децата ще започнат да усвояват основите на статистиката и вероятностите. Досега материята се усвояваше в горните класове на гимназията. „За учениците в никакъв случай няма да е трудно. Ще се работи по метода на задачи-игри", писа „Преса". Въпреки, че звучи сложно, децата ще учат елементарни неща по тази дисциплина, като например разчитането на диаграми, което е необходимо за ежедневието на всеки.

Новите планове ще улеснят и учителите, като в тях ще е разписан максималният брой часове, който преподавателите да отделят за нови уроци, изпитване или затвърждаване на наученото. Което освобождава педагозите да минават по-бързо лесните на съответния клас нови знания, а да се задържат повече на проблемните области.

От тази година Асоциация „Родители" заедно с просветното ведомство ще раздадат на семействата на най-малките ученици наръчници как да им помогнат да се справят в клас. В него родителите ще открият полезни съвети за това колко пари да се дават на малчугана и дали да му се връчи мобилен телефон. Над 65 000 българчета ще прекрачат училищния праг за първи път тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Идва топла седмица. Пазете децата от опасни язовири! 0| 4637 |11.06.2012 . Децата искат позитивизъм, не пошлотия 5| 6606 |01.06.2012 . Т. Буруджиева: Децата недоумяват, защо им е висше образование 31| 6064 |24.05.2012 . Повечето българи одобряват пошляпването на децата 9| 5745 |12.03.2012

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО