Реклама / Ads
24| 11340 |09.06.2015 НОВИНИ

Изненада! Водещият разследването за КТБ напуска Столичното следствие

.
Твърди се, че Петьо Петров продължава да командва парада в Столичното следствие
Водещият разследването за КТБ изненадващо напуска Столичното следствие. Христо Панев е подал молба до ВСС да бъде освободен от длъжността следовател в Следствения отдел в Софийската градска прокуратура. Тя ще бъде разгледана в четвъртък, става ясно от програмата на органа.
 
Новината, че Панев се оттегля без причина от най-шумното дело в момента, шокира всички магистрати. Някои допускат, че иска да се отърве от евентуална отговорност както за делото КТБ, така и за други разследвания, претърпели пълно фиаско. До този момент Христо Панев е част от екипа на Първи специализиран отдел в следствието, станал популярен в обществото като Политбюро или отдела за "политически поръчки". Той се оглавява от Илияна Кирилова. В състава му беше и настоящият шеф на Столичното следствие Иван Иванов, който пък се зае да разплита скандалното дело за „убийците” на Делян Пеевски. По-късно се оказа, че доказателствата са съшити с бели конци и по никакъв начин не могат да бъдат пробутани в съда.

Този отдел беше любим на бившият шеф на Столичното следствие Пепи Еврото и на модела КОЙ. Казват, че екипът на Политбюро е действал като ОПГ, т. е като Организирана прокурорска група. Всички следователи в отдела са напълно недосегаеми, прощават им се нарушенията и каквото й да направят, никой от тях не носи дисциплинарна и наказателна отговорност, споделят пред Фрог нюз техни колеги. За сметка на това непокорните юристи се наказват по всевъзможен начин за щяло и нещяло. Целта е да се всява страх и ужас пред модела КОЙ, както и безропотно да се изпълняват спуснатите от него задачи. Твърди се, че Пепи Еврото продължава с пълна сила да командва парада, въпреки, че вече няколко месеца е извън системата. Предполага се, че Христо Панев няма да остане на улицата и  вече е уреден от КОЙ на апетититен пост я в Булгартабак, я в някоя друга фирма от холдинга на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5207 |02.03.2015 Лавров: Путин лично контролира разследването за смъртта на Немцов . 0| 4672 |25.02.2015 Удължават с 4 месеца разследването на взрива в Горни Лом . 13| 6008 |18.02.2015 Скандал! Прокуратурата скри „Червеи” и разследването за Касим Дал . 9| 5363 |05.02.2015 Следствието спира разследването за побоя над Октай Енимехмедов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads