Реклама / Ads
14| 4899 |09.03.2009 НОВИНИ

Изненадваща и неприятна реакция да чакат управляващите

.
Това щяло да стане до края на седмицата заради отказа на управляващите да променят изборното законодателство. Задкулисни споразумения между СДС и ДСБ не били подписвани, с ГЕРБ ще има следизборно обединение.
 

 

До края на седмицата трябва да се очаква изненадваща и неприятна за управляващите реакция от страна на опозицията заради отказа да се промени изборното законодателство, обяви по радио К2 Светослав Малинов, секретар на ПГ на ДСБ. Опозицията ще продължи да се съпротивлява на перспективата предстоящите парламентарни избори да се проведат по стария закон.

Малинов обяви още, че споразумението между ДСБ и СДС ще бъде подписано утре, с което отхвърли слуховете за тайно, задкулисно споразумение между шефовете на предизборните щабове Найден Зеленгорски от СДС и Петър Москов от ДСБ, за което днес пишат някои вестници. Малинов определи тези писания като инсинуации, още повече, че Зеленогорски и Москов всъщност подтготвяли предварителното споразумение и съвсем логично били в контакт помежду си.

Малинов обяви още, че цялата десница ще се събере в Каденабия на 15 март вече с готови решения, т.е. цялата предварителна работа на практика се извършва у нас. С ГЕРБ ще има споразумение за следизборно обединение и дясно управление, добави още секретарят на ПГ на ДСБ.

Малко по-късно народният представител от групата на ОДС Иван Сотиров обяви, че в точка от дневния ред на утрешното заседание на НИС на СДС е включено обсъждане на моралния казус допустимо ли е лидерът на ДСБ Иван Костов да се кандидатира за народен представител, като вероятно СДС ще излезе с апел Костов да се оттегли от участие в парламентарните избори и да остане морален крепител на дясната коалиция, но нищо повече.

Проф. Михаил Константинов прогнозира на свой ред, че на национално равнище СДС най-вероятно ще подкрепи Иван Костов. Съотношенията в общата листа щели да бъдат 60% за СДС и 40% за ДСБ, като тъмносините щели да дадат няколко места на представители на БНД. Според прогнозата на математика 110 депутати щели да  имат БСП и ДПС заедно. ДПС вероятно щели да помогнат на НДСВ, включвайки техни представители в своите листи. ГЕРБ сами се очаквало да вземат около 110  депутатски места, прогнозира още Константинов.

Кънчо Филипов, председател на Националния Изпълнителен Комитет на ПП "Лидер", пък обяви по К2, че до началото на изборите партията ще има вече 50 000 души членска маса. Прогнозите били, че заедно с "Движение Напред", формацията ще получи в изборите за национален и европарламент около 8–10%. Това би гарантирало солидно представителство в 41-то НС и поне един евродепутат. Самият Кънчо Филипов ще бъде издигнат за депутат от Стара Загора, а дали и Христо Ковачки ще бъде номиниран за народен представител, щяло да стане ясно до края на март. От "Лидер" поставяли акцента върху темата за просперитета и развитието на българската икономика.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 4849 |19.01.2009 Журналисти чакат пари от Гамизов, той пише нова конституция . 23| 5100 |28.10.2008 Пенсионерите ще чакат; увеличението на пенсиите им се отлага . 3| 6835 |25.10.2008 Чакат 1500 т. въглища за "Кремиковци", за да преодолеят проблема . 2| 5933 |29.06.2007 Искат главата на ловешката губернаторка; чакат от Доган изин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads