Реклама / Ads

3| 4715 |15.09.2009

"Изобретиха" антикризисните мерки за България

.
Синдикати и правителство са единодушни в мерките, които трябва да се вземат за преодоляване на кризата в България.

Партньорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество се обединиха около 32 антикризисни мерки. На днешното заседание се приеха с протокол тези инициативи, за които има пълен консенсус. Предложенията изготвиха от създадената работна група към НСТС, която започна работа веднага след възобновяването на социалния диалог с новото правителство.

Министър Симеон Дянков заяви, че одобрените стабилизационни мерки веднага ще влязат в антикризисната програма на кабинета. „Разбира се, тази програма е различна от управленската програма на кабинета, защото кризата все пак ще има край”, подчерта той и допълни, че на тази база работната група към НСТС ще продължи да се среща и обсъжда нови мерки. „Ще се отварят сериозни дебати и по други теми”, коментира финансовият министър на страната.

Изграждането на единна национална информационна система за търсене и предлагане на работна сила към Агенцията по заетостта, осигуряването на мерки на пазара на труда за компенсиране на загубата на доход при работа на непълно работно време, увеличаването на максималния размер на гарантираните вземания за работниците и служителите от фонд Гарантирани вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя, предприемане на необходимите стъпки за ускореното приемане на България в еврозоната, намаляване на корпоративната задлъжнялост, включително и на междуфирмената чрез ускоряване на съдебните производства по несъстоятелност, по-опростени и бързи процедури и въвеждане на механизми за изчистване на задълженията чрез клиринг и изграждане на пазар на дългови инструменти; създаването на процедури за ускорено възстановяване на ДДС и пр. От КНСБ и КТ "Подкрепа" безусловно се съгласиха с антикризисните мерки, предложени от кабинета "Борисов".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 15 българи загинаха в Охридското езеро, оцелелите вече в България 4| 7274 |05.09.2009 . България - Черна гора: Тука има - тука няма 2| 4608 |05.09.2009 . Русия нападна България заради свинския грип 7| 4334 |03.09.2009 . Напредъкът в България и Румъния е неадекватен 5| 4279 |02.09.2009

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ