Реклама / Ads
0| 6957 |08.05.2007 НОВИНИ

Изпъденият зам.-министър Пеевски се срещал тайно с прокурора Бойко Найденов

.
Уволненият зам.-министър Делян Пеевски е имал тайна среща с прокурорът Бойко Найденов, дни след избухването на скандала в Националното следствие. Това съобщиха за „Фрогнюз” източници от съдебната система.
 
За какво са разговаряли вече бившият заместник на Емел Етем и магистратът, който оглавява отдела за борба с корупцията във Върховна касационна прокуратура, е тайна. Магистрати предполагат, че двамата са обсъждали развитието на скандала и евентуалното замесване на името на Пеевски, което и стана в последствие.
Близки до Делян Пеевски твърдят, че синът на бившата шефка на Тотото, веднага звъннал на Етем и на други лидери от ДПС, да се жалва, че водата около него се мъти от хора на зам.-министърката на икономиката Корнелия Иванова. Когато се появило името му сред евентуалните посредници в тъмните сделки и корупционните схеми, които бяха извадени на светло, направо изпаднал в паника. Навсякъде обяснявал, че няма нищо общо с далаверите в Държавния резерв и „Булгартабак”, за които се заговори в публичното пространство. Така се мъчел да се оневини и да не бъде натопен, че е издал информация.
Според хора от следствието именно Пеевски посредничил за среща между шефа на следствието Ангел Александров и Христо Лачев, директор на „Булгартабак” неотдавна.
Доган отдавна се е дистанцирал от действията на Пеевски и никога не му е имал пълно доверие, твърдят на свой ред среди от ДПС. Те са категорични, че Доган е знаел, че скандалния младок, който с протекциите на майка си от няколко години е назначаван на възлови постове в държавната администрация, но си затраял. Така хем се освобождавал от скандалния момък, хем бил чист, че не го е махнал сам от поста заместник министър.
Хора на Доган посъветвали настоятелно Пеевски да внимава с изявленията пред медиите. Най-добре след разпитите в прокуратурата да изчезне за дълго и да не се връща на предишната си работа в Столичното следствие. Там Делян Пеевски бе назначен преди две години по скандален начин и за година не е посетил работното си място нито веднъж, нито пък е водил някакви дела.
"ФН"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 53 |28.03.2024 Журналистът Огнян Стефанов с нова документална книга за войната в Украйна . 1| 331 |28.03.2024 Новият стратегически пропаганден наратив на Русия - "Украйна е корумпирана" . 0| 364 |28.03.2024 Сахарски прах покри много райони в България . 0| 809 |28.03.2024 Сигнал за бомба в Софийския университет и в Съдебната палата /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads