Реклама / Ads
36| 5983 |28.05.2011 НОВИНИ

Изпъдиха Трактора от полицейско тържество в Пазарджик

.
Цветан Цветанов
Скандал се разрази в Пазарджик по време на тържеството на Специализираната школа към Полицейската академия. Предизвика го Алексей Петров, който се опита да влезе в района на поделението на МВР, но не бе допуснат. Оказа се, че никой не го е канил, но той бил решил да занесе венец.
 
Това е ПР на Трактора, който иска да покаже колко е загрижен за полицейските служители в навечерието на съдебния процес, който почва след дни срещу "Октопода", на който той е сочен за организатор. Това коментираха полицаи, участвали в тържеството. Те допускат също, че Петров умишлено е отишъл, защото знаел, че ще присъства министър Цветан Цветанов и е искал да предизвика скандал с него.

Гордея с всички, защитили честта на пагона, които ежедневно се грижат за осигуряване на сигурността и обществения ред. Всеки чужденец, който влиза в родината ни, се докосва до институциите. Първата институция е МВР чрез граничните полицаи и полицаите по пътищата. Вие сте лицето на България и от вас зависи какво ще бъде впечатлението, което остава у хората, които влизат в страната.
Това каза министър Цветанов, който поздрави с 40-годишния юбилей служителите на Центъра за специализирана и професионална подготовка към академията на МВР в Пазарджик.

За голямо съжаление трябва да отчетем, че някои от служителите, за които държавата инвестира в тяхното обучение, прекрачиха границата и отидоха от другата страна на барикадата. Мнозинството останаха в системата на МВР и ръководството застава зад тях. Нека обаче ясно и категорично да се разграничим от тези, които потъпкаха пагона и урониха престижа на държавата, минавайки от другата страна на барикадата”, каза вицепремиерът Цветанов.

След края на словото му той уточни, че точно този момент от изказването му е свързан с пристигането на Алексей Петров, който е бивш възпитаник на Полицейското училище в Пазарджик. Не може хора като Петров, на които е предявено обвинение за участие в престъпна група, да бъдат допуснати на тържество, на което присъстват полицаи, защитаващи сигурността и реда в страната, честни полицейски служители, каза още министър Цветан Цветанов.

Нека бъдем коректни към българския данъкоплатец, към българските институции. Тези, които прекрачват закона, тези, към които в момента текат разследвания за организирана престъпна група и ръководене на такава група, нямат място тук. Хора, които са преминали от другата страна на барикадата, няма как да влязат тук. Ако нямаше разследване, ако не предстоеше внасянето на обвинителен акт, да, но това върви в продължение на една година. Имах възможност да разговарям с част от свидетелите. Защо никой не се поинтересува какво те са преживели, какво са имали като усещане от липсата на държавност от това, че държавата е създала някой, който след това се занимава с рекет и изнудване и им създава чувството за страх, каза също Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 10042 |15.05.2011 Борисов на тепиха – това била целта на Трактора . 0| 4632 |12.05.2011 Спецсектор в прокуратурата ще нищи полицейското насилие . 5| 5298 |10.05.2011 Отново ще нищят полицейското насилие в Кърджали . 5| 5322 |01.05.2011 А. Анастасов:Полицейското насилие трябва да се докаже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads