Реклама / Ads
1| 4760 |12.10.2009 НОВИНИ

Изписват Панко Тодоров след среща с Борисов

.
Съпругата на Тодоров - Елена
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна тази сутрин с Панко Тодоров- морякът, транспортиран в кома от Иран в България след личната намеса на премиера.
 

Съпругата на Тодоров – Елена, която благодари на премиера за оказаната помощ, съобщи, че здравословното състояние на съпруга и значително се е подобрило и днес той ще бъде изписан от ВМА.

Българският моряк Панко Тодоров има реални шансове да се възстанови напълно - физически и психически до една година, съобщи доцент Николай Петров, завеждащ реанимацията на ВМА.

56-годишният моряк, придружен от съпругата си Елена Тодорова, лично благодари на премиера Бойко Борисов за ангажиментите по транспортирането и лечението. Днес той ще бъде преместен във военната болница във Варна, където ще продължи неговото възстановяване, обясни доцент Петров.

Съпругата на Панко - Елена обяви, че започва подготовката на съдебно дело срещу фирма „Булком", собственик на кораба, на който съпругът й получи мозъчен инсулт без да има направена медицинска застраховка. Ще потърся съдействие и от другите двама българи от екипажа на кораба, които ще се приберат в началото на ноември, допълни Елена.

Междувременно тя е получила обаждане и от друг моряк, който работи към същата фирма, но е на друг кораб, който също има здравословен проблем. Той по същия начин е транспортиран в България, но тук са му отказали лечение и той на свои разноски е започнал да се лекува, каза Тодорова.

По думите й от 2 август до момента представители на фирма „Булком" не са осъществила връзка с нея. Никой не е проявил интерес и желание да попита за съпруга й. От фирмата посредник „Комби трейдинг" има единствено едно писмо, отговор на нейното запитване относно здравната застраховка. В него се казва, че това е официален документ, строго съхраняван от корабособственика, който не могат да й предоставят", обясни още Тодорова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 7397 |07.10.2009 Борисов кани на среща авангардиста Давид Черни . 15| 5324 |05.10.2009 Издатели на медии посрещат Борисов като бог, други се кръстят . 0| 4776 |24.09.2009 Среща на Г-20 стартира в Питсбърг . 1| 4857 |22.08.2009 Цецка Цачева на среща с жени-председатели на парламенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads