Реклама / Ads
6| 20148 |09.10.2018 НОВИНИ

Изплуваха тайни подробности и версии около зверското убийство в Русе

.
Източник: БГНЕС
Трагична случайност или поръчано отмъщение е зверското убийство на журналистката от Русе Виктория Маринова? Този въпрос виси със страшна сила над разследващите, въпреки задържането на заподозрян украинец с румънски паспорт.
 

Знае се, че младата жена се е развела със съпруга си Свилен Максимов, собственик на кабелна телевизия ТВН през февруари 2018 г. Известно е също, че името на Максимов попада в някои медии преди време покрай скандал с негов съдружник, при който приятелят му бил агресивен с манекенка. Познати на семейството твърдят, че Максимов бил болезнено ревнив и понякога вдигал скандали на съпругата си. Любопитно е, че при развода съдът определил детето им да остане при бащата.

 

Разследващите изясняват и друг важен момент: имала ли е Виктория Маринова близки отношения с високопоставен шеф в „Приста ойл груп“. Според някои връзката им след развода не била особено добре пазена тайна.

 

Основните версии, по които се работи, са две. Едната е психопат да се е натъкнал на Виктория или да е я следял и в един момент да се е нахвърлил да я изнасилил. Жената се е отбранявала отчаяно, но мъжът е бил по-силен и я умъртвил по начин, труден за описване.

 

Другата версия е за поръчка с цел отмъщение на лична основа. Тя би могла да е възложена чрез посредник на лице с агресивни наклонности, което при нападението е изгубило контрол и стигнало до патологична жестокост.

 

Версиите са най-различни, но една е по-особена. Става дума за намесването на темата за разкритията около унищожаването на документи  и свързваната с деянието „Дж Пи Груп“. Самото споменаване на фирмата и припомнянето, че с нея е свързвано и името на шефа на Лукойл – България Валентин Златев, върши някому работа. Връзката изглежда индиректна, но внушенията са налице. Както стана известно от главния прокурор Сотир Цацаров, прокуратурата е запорирала превод за 14 милиона.

 

Преди време в столичния кв. „Бояна“ пред луксозно заведение бе подпалено бронираното „Ауди“ на бизнесмена Владимир Владимиров-Житенски. Той е един от босовете в „Дж Пи Груп“ и от приятелския кръг на Валентин Златев. Тогава полицията не разкри извършителите. Запознати пък смятат, че случаят е покрит нарочно, за да не се рови в дейността на „Джи Пи Груп“. Житенски отказа да коментира атентата пред медиите, но съмненията за саморазправа между конкуренти или разчистване на сметки останаха.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4361 |05.10.2018 Вижте подробности за схемите в онкоболниците в София и Благоевград . 5| 11443 |06.07.2018 И други съмнения изплуваха около НПО-то на жената, обвинила майките на деца с увреждания . 1| 5165 |18.04.2018 Патриарх Неофит е в болница, утре подробностите . 1| 4837 |14.03.2018 3 г. условна присъда за служител на ДАНС, обвинен в разгласяване на държавни тайни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads