Реклама / Ads
62| 6674 |28.03.2013 НОВИНИ

Изпокараха се в Движението на Кунева

.
Меглена Кунева
В кандидат-депутатските листи налагали удобни за централното ръководство хора, възмущават се ощетени от страната. Имало много сериозни проблеми в движението с лидер Меглена Кунева, които тепърва щели да станат ясни.
 

Скандал избухнал вчера в Движение България на гражданите, след като членове от Сливен поискали промени по върховете на партията. Аргументът им - в кандидат-депутатските листи се налагали удобни за централното ръководство хора. Желание да напуснат партията са заявили 80 от общо 140 активни членове на "Движение България на гражданите" в областта, каза по БТВ Георги Балабанов. Случаят бил твърде локален, за предизвика големи сътресения.
 

Момчил Пантелеев, член на общинското ръководство на ДБГ смята, че за поведението на сегашното ръководство трябва да бъде търсена отговорност. Идеята ни е да се възползваме от клауза в Устава за свикване на национално събрание. То трябва да бъде поискано от една четвърт от структурите в страната и да има две точки. Първо, търсене на отговорност от председателя на партията и Националния съвет и втора точка - изменение на Устава.
 

Националният съвет трябва да се съобразява с решенията на местните структури, каза Пантелеев.
 

На 22 март Националният съвет на ДБГ освободи областния координатор на Сливенска област. Малко преди това Георги Балабанов беше пратил до ръководството протокол от заседание на областния съвет на партията, от който става ясно, че е бил единодушно избран за водач на листата в Сливен. Писмото му до ръководството обаче доведе единствено до неговото отстраняване с мотив, че Националният съвет на партията не приема ултиматуми за водачи на листи. Бившият координатор също иска свикване на национално събрание на движението, което да потърси отговорност от националния съвет на партията. Има много сериозни проблеми в движението с лидер Меглена Кунева, които тепърва ще станат ясни, каза Балабанов.
 

Заедно с него са напуснали част от ръководствата на общинските структури и хора от Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 5264 |26.03.2013 И Куневата партия напира да е първа политическа сила . 85| 6103 |24.03.2013 Вълчев: Кунева е желязна; не искаме крадците от ГЕРБ, БСП и ДПС . 52| 5944 |20.03.2013 Кунева не ще калинки; не поръчва изследвания . 39| 5456 |13.03.2013 Меглена Кунева обеща 1/3 от депутатите й - жени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads