Реклама / Ads
13| 7059 |02.05.2014 НОВИНИ

Изпращат шофьор на Външно в Австралия

.
Георги Димитров
Бунчук Иванов, бившият шофьор на Георги Димитров заминава в посолството ни в Канбера, Австралия. Бунчук Иванов е бил шофьор на Димитров по време на посланичеството му във Сърбия. Това става ясно от заповед за задграничните назначения, подписана от министър Кристиан Вигенин през март. Така Бунчук ще се сдобие с немалък месечен доход от командировъчни, за което мечтае всеки служител на Външно. Освен заплата, той ще взема по 61 евро командировъчни на ден.
 

 

Георги Димитров е бил агент Антон на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването), както и секретен сътрудник Боил на Първо главно управление на ДС (ПГУ, разузнаването), съобщава "Труд".

 

От заповедта се вижда още, че продължава практиката да се изпращат за посланици дипломати с минало в Държавна сигурност като временно изпълняващи длъжността.

Бившият посланик в Бразилия Николай Цачев ще се завърне в посолството ни в южноамериканската държава за нов 4-годишен мандат, но без да бъде официално акредитиран. Така се заобикаля президентът Росен Плевнелиев, който отказва да подписва укази на дипломати с минало в репресивните служби на бившия режим.

Решението България да не бъде представлявана зад граница от хора с минало в службите бе взето от правителството на ГЕРБ и се поддържа от Плевнелиев.

Цачев, чийто псевдоним в бившата Държавна сигурност е бил Марио 1, бе върнат в България след съмнения за отклоняване на средства от ремонти на посолството след посещението на Бойко Борисов през 2011 г. Цачев отрича обвиненията, както и принадлежността си към ДС.

 

Правителството пък реши в сряда да изпрати Драговест Горанов, известен и като агент Гошо, за представител на България в Програмата на ООН за околна среда (ЮНЕП) в Адис Абеба. При тройната коалиция Драговест Горанов беше говорител на МВнР и оцеля на поста по времето на първата външна министърка на ГЕРБ Румяна Желева. 6 от общо 9 посланици със специални поръчения също са с картончета от службите.

Посланикът ни в Москва Бойко Коцев ще се сдобие с нов готвач, става ясно още от командировъчната заповед.

 

Шефът на политическия кабинет на МВнР Росен Руфев пък е повишен предсрочно в ранг - съветник. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6058 |01.05.2014 "Сова Харис": 4 партии изпращат депутати в ЕП . 20| 6496 |30.04.2014 Руската Дума се диви на нашето Външно заради Наришкин . 9| 5195 |26.04.2014 Външно търси изчезналия българин в Славянск . 8| 5445 |22.04.2014 Секретарят на Външно повиши брат си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads