Реклама / Ads
20| 5810 |26.08.2012 НОВИНИ

Израел ни иска улики от атентата

.
Кьорфишек се оказала информацията от пловдивски затворник, че мъжът е помак от Родопите.
 

 

Получихме писмо от посолството на Израел с искане да бъдат върнати вещите на туристите, събрани след взрива на летище Сарафово, съобщи  окръжната прокурорка на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването на терористичния акт, пише Труд.

 

"Отказах, тъй като става дума за веществени доказателства. Необходимо е да се направи списък с поименно изброяване коя вещ на кого принадлежи", заяви Чапкънова.


При огледите след експлозията на 18 юли са събрани няколко чувала с дрехи, обувки, шапки, плажни кърпи и т.н. Част от тях са на парчета. Възможно е обаче някои от вещите да не са само на израелски туристи, а да са били носени заедно с бомбата в раницата и чантата на атентатора. Сред тези вещи няма ценности - бижута, часовници, документи, банкови карти и др., които са предадени още на 19 юли на спасителния екип, пристигнал от Израел заради атентата.

 

Съучастникът на камикадзето, чийто портрет бе разпространен от МВР, е засичан в Бургаско, каза още Чапкънова. Кьорфишек се оказала информацията от пловдивски затворник, че мъжът е помак от Родопите. Според прокурорката продължават разпитите на хора, които са виждали камикадзето и неговия помагач и по разследването има "лек напредък". Все по-малко граждани обаче се обаждали на тел. 112, за да дадат информация в сравнение с първите дни, когато фотороботите са пуснати в медиите.

 

Досега не са получени свидетелските показания от вторите разпити на пътниците от автобуса, които прокуратурата изиска със съдебна поръчка от Израел. Чака се още и отговор от Австрия за засечени телефонни разговори на терориста с тамошен абонат.


Засега няма пълно потвърждение на основната версия, че бомбата е задействана преждевременно след скандал между терориста и туристи. Допуска се, че съучастникът я е взривил дистанционно. Свидетели от Израел разказали за странно поведение на загиналия български шофьор Мустафа Кьосов. Според някои той непрекъснато влизал и излизал от автобуса и бил изнервен. Но разследващите смятат, че човекът се притеснявал, защото курсът се бави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5499 |23.08.2012 БСП поиска отмяна на Наредбата за паркиране . 14| 6524 |23.08.2012 4 хотела искат рушвет от руски туристи . 59| 7927 |22.08.2012 Н. Робева: Какво иска Дянков, да пълним болниците с наркомани ли? . 57| 13631 |21.08.2012 Испания иска Руслан Колев и Дойчин Дойчев за кокаина?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads