Реклама / Ads
35| 5979 |01.01.2012 НОВИНИ

Изселници зоват ДПС да напусне политическата сцена

.
Турците и мюсюлманите в България имали проблеми с изучаването на турски език, религиозната свобода, учредяването и организирането на цивилни организации.
 

Пет организации на изселниците от България се обединяват в Платформа на изселниците от България. Целта им била да работят по-продуктивно и да бъдат ползотворни по пътя към поставените цели. Учредителите на Платформа изтъкнаха, че не ги удовлетворяват политическата активност на политиците, представляващи ги в българския парламент. Напомниха им още от сега, че предстоят парламентарни избори през 2013 година, за които избори те самите ще бъдат перфектно подготвени.

 

Турците и мюсюлманите, живеещи в България имат проблеми с изучаването на турски език, религиозната свобода, учредяването и организирането на цивилни организации. Като проблеми те изтъкват и липсата на медийно представителство на турски език, както и връщането на вакъфските имоти. При избор на мюфтия винаги излиза някакъв проблем, посочиха още учредители. За разрешаването на тези проблеми е необходимо пълно мобилизиране и координиране на силите.

 

Ако политическите представители на турско-мюсюлманската общност в България не могат да ги представляват задоволително в българския парламент, те трябва да имат предвид, че ще се наложи да напуснат политическата сцена, каза по време на събранието избраният за главен координатор на Платформата Метин Каран.

 

„На тяхно място ще дойдат нови и млади лица с нравствени и морални качества идентифициращи нашата етническа и религиозна общност. Тези които използват тази идентичност, това име, но не могат да ги защитават в българския парламент така както подобава, да знаят че ще бъдат ограничени и ще се отвори нов път на младите, които имат потенциал и притежават качества прилежащи на турско-мюслюманската общност", изтъкна Каран. Това ще е новият стратегически ход на изселниците от България, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5532 |15.12.2011 Владици зоват Първанов за помощ срещу отваряне на досиетата . 12| 4735 |18.10.2011 Дал заигра с вота на изселниците в Турция . 33| 5898 |22.09.2011 М. Кунева: Партиите отровиха и парализираха политическата система . 9| 5846 |23.06.2011 Турция дава гражданство на изселниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads